Šiandien

Renginys įvykoSTALO TEATRAS | Muzikinis spektaklis „Eglė - žalčių karalienė“

Aprašymas

Šeimai ir vaikams nuo 2 m.

Stalo teatras visus kviečia prie stalo „paragauti“ senovės lietuvių papročių, “paskanauti“ gyvai atliekamų smuiko melodijų ir tikrų pyragėlių - teatre iškeptų.

Stalo teatro spektaklis „EGLĖ ŽALČIŲ KARALIENĖ“ – daiktų (objektų) teatras: meninei idėjai perteikti naudojami senovėje naudoti namų apyvokos, virtuvės ruošos įrankiai ir rakandai. Iš jų prieš žiūrovų akis sukonstruojami spektaklio veikėjai: žalčiai išsirango iš pyragų tešlos, ližė pavirsta ne tik laivu, karieta, bet ir gražiuoju Žilvinu, o prie suknelės - krosnies sukrautos malkos „prakalba“ Eglės vaikų balseliais. Spektaklio garsų partitūrą muzikantė atlieka ne tik smuiku, įvairiausiais senoviniais tarškalais ir šaukštais, bet ir paprasčiausiu vandeniu.

Spektaklio muzikos ir garsų bei mizanscenų ritminė organizacija žiūrovus veikia užburiančiai ir „nukelia“ į mūsų protėvių laikus. Tai ne tik stiprus meninis patyrimas, bet ir mažųjų žiūrovų supažindinimas su senovės gyvenimu.

2005 m. tarptautiniame lėlių teatrų festivalyje „Aitvaras“ spektaklis apdovanotas dviem prizais: už geriausią režisūrą ir išrinktas geriausiu festivalio spektakliu. Spektaklis apkeliavęs daug festivalių Lietuvoje ir užsienyje: Vengrijoje, Ukrainoje, Rusijoje lankęsis lietuvių bendruomenėse Šveicarijoje, Liuksemburge, Austrijoje, Čekijoje, Vokietijoje.

Valandą prieš spektaklį vyks kūrybinės dirbtuvės.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook