Šiandien

Renginys įvykoSpektaklis Analizuojant žvėrį

Aprašymas

„Ana_liz’uoj“

Kirsdami mišką darbininkai sutinka įvairių rūšių žvėris. Užmezgę kontaktą su jais, kartu panyra į bendrą patirtį, permastydami savo vertybes.

„Ana_liz’uoj“- naujausias dviejų menininkų, Pauliaus Markevičiaus ir Barboros Šulniūtės, kūrinys. Kūrėjus domina Antropoceno era - terminas, skirtas apibrėžti naują Žemės geologinę erą – mūsų gyvenamą laikotarpį. Juo siūloma apibendrinti žmonių veiklos poveikį Žemės paviršiui, klimatui ir aplinkai, esamų rūšių išnykimui.

P. Markevičius: “Spektaklį kūrėme keliaudami aplink Lietuvą. Ten matėme daug miško kirtaviečių. Pirmoji mintis: kur eis visi žvėrys?
Nusprendėme apie tai kalbėti spektaklyje - pasikviesti visus žvėris ir pasikalbėti su jais.
Kaip jie jaučiasi, kai atvažiuojame, susikrauname mišką, išvažiuojame.

Kai šiandien stebime, kas vyksta įvairiose pasaulio vietose, įvykiai, kuriuos vadiname stichinėmis nelaimėmis, turime suvokti, jog tai mūsų - žmonių veiklų padariniai. Tai sunki tema, ją greitai galima nuslįsti į kaltų ir atsakingų ieškojimą, situacijos, ar atmosferos vaizdavimą ir kūrimą tamsiomis, dramatiškomis spalvomis. Tikime, jog kelias yra, dėl to norėjome į tai pasižiūrėti be tirštinimo, problemos ryškinimo. Priešingai, norėjome kurti jaukią, tačiau paslaptingą erdvę, kurioje galėtų įvykti žiūrovo ir spektaklio veikėjo kontaktas, dialogas.

Spektaklis „Ana_liz’uoj“ yra atmosferinis kūrinys. Čia neveikia įprastos teatro taisyklės - žiūrovas patalpinamas erdvėje, kurią gaubia elektroninės muzikos garsai, šviesų atspalviai, rūkas ir jame išnyrantys veikėjai.

Pasakoti spektaklio mintį taip pat rinkomės ne įprastą žodinį istorijos pasakojimo būdą, darome tai įvaizdžiais, asociacijomis, pojūčiais.

Spektaklis tai žmonių susitikimas. Šiuo susitikimu kviečiame apmąstyti ir panirti į bendrą patirtį nagrinėjant šiandieninį pasaulį.”

Kviečiamos visos gyvūnų rūšys! Tankiausio miško giliausioj migloje.  
Ateik - labiausiai nenuspėjamas žvėrie
Įsiklausyk - urbanistinėj giesmėj
Nurimk - atsibudęs paslapty
Eime - kelialapis čia:
www.TolynGilyn.lt

Kūrėjai: Paulius Markevičius, Barbora Šulniūtė

Šviesų dailininkas: Vaclovas Grinius

Aktoriai: Simonas Dovidauskas, Julija Šatkauskaitė, Marija Petravičiūtė, Rimvydas Ambrazevičius, Sigita Pikturnaitė, Goda Simonaitytė, Severina Špakovska, Aidas Barkauskas, Povilas Adomaitis, Dovydas Grajauskas ir kt.


Rugsėjo 24d. 20:00
“Kablys”
Kauno g. 5, Vilnius

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook