Šiandien

Renginys įvykoMiuziklų vakaras „HISTORY IS MADE AT NIGHT” /KUNSUNGA/ VAITIEKŪNAS/ PAVALKIS

Aprašymas

HISTORY IS MADE AT NIGHT – tai muzikinė programa, įrodanti nuvalkiotą, bet labai teisingą posakį - „prie tamsos daugiau drąsos.“ Linksmai, ironiškai, romantiškai, paprastai ir svarbiausia – nuoširdžiai muzikinio teatro aktoriai Dominykas Vaitiekūnas ir Oneida Kunsunga – Vildžiūnienė įvairių miuziklų dainomis pasakoja istorijas, kurias savo aistra gyvenimui užpildo naktį neužmiegantys herojai.

Dominykas ir Oneida, kartu su pianistu Kęstučiu Pavalkiu žiūrovams nupiešia kiek kitokį, nei mums įprasta matyti, miuziklo veidą. Tiems, kuriems šis žanras asocijuojasi tik su blizgančiomis skrybėlėmis ir džiazo šokiais, tektų nustebti, nes šioje programoje blizgučių ir šokių nėra! Programoje persipina gyvenimiškos tiesos, meilė, romantika ir humoras.

Dominykas ir Oneida, pasitelkdami visą savo sceninį žavesį (o „charizmos“ jiems tikrai netrūksta) pasakoja apie žmonių patirtis ir mintis, kurios juos aplanko atėjus nakčiai.

Programoje skambės dainos iš visame pasaulyje žinomų miuziklų: „Chicago“, „Rent“, „Jesus Chirst Superstar“, „LA LA Land“, „Dear Evan Handsen“ ir kitų, kurių galite ir nežinoti, bet Oneida su Dominyku ne tik padainuos, bet ir papasakos plačiau apie kiekvieną jų.

ONEIDA KUNSUNGA - VILDŽIŪNIENĖ

Aktorė, kurios Lietuvos publikai ilgai pristatinėti nereikia. Afrikietiško kraujo turinti, bet Lietuvoje gimusi ir čia augusi Oneida Kunsunga pasirinko aktorystės kelią, kurio pradžia bakalauro ir magistro studijos Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje ( J.Vaitkaus kursas). Pasak aktorės: „Esu labai dėkinga, kad iškart po akademijos baigimo mane pastebėjo ir gavau darbo bei patirties profesionalioje scenoje. Kai sulauki atgarsio, imi tikėti, kad pasirinkai teisingą kelią.” Oneida Kunsunga aktorystės duoną išbandė tokiuose spektakliuose, kaip „Dvejonė“ (John Patrick Shanley) Rež. J. Jurašas, „Paskutinieji“ (M. Gorkis). Rež. J. Vaitkus, „Karalius Juoba“ (A. Jarry). Rež. V. Kaniušonis, „Markizė de Sad“ (Y. Mishima). Rež. J. Vaitkus, „Išvarymas” (Marius Ivaškevičius). Rež. O. Koršunovas, „Vasarvidžio nakties sapnas“ (V. Šekspyras) Rež. O. Koršunovas, „Visuomenės priešas“ (H.Ibsen). Rež. J.Vaitkus ir daugelyje kitų.

Oneida Kunsunga išbandė save ir ne viename populiariame filme, lietuviškuose serialuose, dažnai įgarsina animacinių filmų herojus.

Aktorė yra ir daugelio muzikinių festivalių bei televizijos projektų dalyvė. Ypatinga Oneidos Kunsungos aistra – miuziklai: aktorė atliko vienus pagrindinių vaidmenų legendiniuose miuzikluose „Čikaga“ ir „Rent“.

DOMINYKAS VAITIEKŪNAS

Dominykas Vaitiekūnas sako, kad profesinis gyvenimas jam šypsosi. Kartais pasirauko, bet ir vėl šypsosi. 2006 m. įstojo į specialų Vlado Bagdono ir šviesios atminties Vytauto Kernagio surinktą aktorių - renginių vedėjų kursą Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje. 2012 m. baigęs studijas spruko dirbti pagal specialybę - iki šiol dalyvauja įvairiuose scenos menų pastatymuose.

Pamatavęs save dramos ir šokio spektakliuose, Dominykas Vaitiekūnas pasuko muzikinio teatro link - vaidmenys Klaipėdos Valstybinio Muzikinio teatro ir Kauno Valstybinio Muzikinio teatro spektakliuose, A. Giniočio, A. Cholinos, K. Jakšto, E. Jaro ir kitų režisierių darbuose. Siekdamas tapti profesionaliu miuziklo žanro atlikėju, ėmė aktyviai gilintis į miuziklo atlikimo subtilumus, tobulino profesinius scenos judesio ir šokio įgūdžius Lietuvoje, o specialios miuziklinio dainavimo technikos mokytis nuo 2017 metų keliauja į Jungtinę karalystę pas prof. Derek Barnes.

Atlikėjas ko gero plačiausiai pažįstamas dėl autorinių muzikinių projektų. Devynerius metus kūrė ir dainavo grupėje „Liūdni slibinai". Grupė išleido 4 autorinius muzikos albumus, sukūrė keletą muzikinių programų, dalyvavo didžiuosiuose Lietuvos populiariosios muzikos festivaliuose, o 2012 metais buvo pripažinta geriausia muzikinė grupė Lietuvoje - laimėjo Muzikos Asociacijos „M.A.M.A"apdovanojimą. 2017 metų atlikėjas kartu su Vilniaus miesto styginiu ansambliu „Mikroorkéstra" pristatė ir pirmąją savo muzikinę pjesę-komediją „Muzikanto (iš)gyvenimo simfonija" (meno vadovas – Martynas Levickis). Nuo 2018 m. rudens pasirinkęs Vitalijaus Špokaičio sceninį pseudonimą rengia muzikinio stendapo autorinius pasirodymus, 2019 m. pavasarį išleido albumą „Geras Žmogus" ir kartu su ritmo grupe pristatė dviejų dalių programą „Geras Žmogus".

Ryškiausi vaidmenys miuzikluose:

2008 Juozapas – „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas", rež. A. Giniotis, „Keistuolių

teatras"

2012 Rolf Gruber – „Muzikos garsai", rež. Andrius Kurienius, Vilnius

2012 Pinčiukas – „Velnio Nuotaka", rež. Andrius Kurienius, Vilnius

2014 Rūmų Juokdarys - „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda",

rež. A. Cholina, „A|CH - Anželikos Cholinos šokio teatras" ir „Promostar",

Vilnius

2016 Angel – „Rent" , rež. G. Malvius, muzikos vadovas D. Barnes, Jaunimo

Miuziklo Teatras, Vilnius

2016 Pilate – „Jesus Christ Superstar", rež. Kim Duddy, Kaunas

2017 Amos Hart - „Čikaga", rež. R. Bunikytė, Klaipėdos Valstybinis Muzikinis

Teatras

2018 Benediktas - L. Vilkončiaus „Benediktas ir Žirafa", rež. E. Jaras, Lietuvos

Valstybinis simfoninis orkestras

2019 Pūgžlys - „Adamsų šeimynėlė", rež. V. Streiča, Kauno valstybinis muzikinis

teatras.

KĘSTUTIS PAVALKIS

pianistas, turintis klasikinės ir džiazo muzikos akademinį išsilavinimą, daugelio tarptautinių klasikinės muzikos konkursų Lenkijojoje,Čekijoje,Prancūzijoje,Italijoj bei Lietuvoje laureatas ir diplomantas, koncertavęs su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu orkestrais. Koncertuoja su grupėmis "Leon Somov & Jazzu", Saulius Petreikis ir "World Orchestra", Domas Strupinskas, Andis Griva & WWMM, Saulius Prūsaitis, "Green Bridge Band" taip pat dainininkėmisJuste Arlauskaite - Jazzu, Neda, Jurga Šeduikyte, Vytaute Pupšyte,Julija Jačėnaite. Kęstutis įgytą muzikinę patirtį, pritaiko grodamas solo, kamerinę muziką bei dalyvaudamas muzikos ir teatro pastatymuose, įvertintuose Auksiniais scenos kryžiais ( O. Koršunovo spektaklis „Išvarymas", šiuolaikinė opera „Geros dienos!").

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook