Šiandien

Renginys įvykoSezono naujiena.CHECKPOINT WOODSTOCK, rež. Marina DAVYDOVA

Aprašymas

Režisierė – Marina Davydova

Scenografas ir kostiumų dailininkas – Zinovy Margolin

Kompozitorius – Vladimir Rannev

Dramaturgė – Julia Lochte

Gyvai muziką pianinu atlieka: Vladimir Rannev / Laurenz Wannenmacher

Vaidina:

Leonidas Grossmanas, muziejaus „Checkpoint Woodstock“ direktorius – Felix Knopp

Moderatorius –Merlin Sandmeyer

Vedėja – Sonya Levin

Padavėjas – Viktoras Gonzalesas / Girish Kumar Rachappa

Vasia – Luca Pawelka / Nicolás Vignolo

Kariūnas, iš Kremliaus gvardijos – Jarryd Alexander Haynes

2017-aisiais metais buvo minimas Rusijos revoliucijos šimtmetis, 2018-aisiais skaičiavome penkiasdešimtmetį, prisimindami 1968 metais įvykusius studentų protestus Prancūzijoje. 2019-aisiais bus praėjęs pusšimtis metų nuo vieno svarbiausių roko muzikos renginių – Vudstoko festivalio. Pastarieji įvykiai tapo pagrindu 1960-ųjų kultūrinei revoliucijai, iš kurios gimė talentingas ir humaniškas šiuolaikinis Europos pasaulis. Dabar, kai vėl politiniame gyvenime dominuoja dešiniųjų judėjimai, rodos, senoji laisvės ir idėjų epocha eina į pabaigą. Spektaklis „Checkpoint Woodstock“ tarsi requiem šiai epochai.

Šio spektaklio režisierė – Marina Davydova, puikiai Rusijoje ir už jos ribų žinoma kaip teatro kritikė bei Kirilo Serebrinikovo bendradarbė, režisūros ėmėsi neseniai. Spektaklis „Eternal Russia“ sukurtas Hebel Hau teatre Vokietijoje tapo jos pirmuoju kūriniu ir balandžio mėnesį LNDT iniciatyva buvo pristatytas Vilniuje. „Checkpoint Woodstock“ yra antroji šio diptiko dalis (pagrindinis prodiuseris Thalia teatras Hamburge). Abiem spektakliais giliai ir įvairiais pjūviais skrodžiama Rusijos istorija ir dabartis, šiais dviems kūriniais siekiama kurti dialogą, kuriuo pasakojama apie socialines utopijas ir prarastas šių laikų iliuzijas.

„Checkpoint Woodstock“ pasakos apie Rusijoje Vudstoko festivalio sukakties proga atidaromą muziejų, kuris, kaip pasirodo, nieko bendra neturi su įsikalbėta kultūrine patirtimi – apie Vudstoką, kurio Sovietų Rusijoje niekada nebuvo ir net negalėjo būti.

Spektaklis nagrinės valstybės, kultūros ir žmogaus santykį, gebėjimą ar vis tik nesugebėjimą suvokti svetimą kultūrą, pasikeitusią kultūros sampratą ir jos vertybes.

***

Dėmesio! Spektaklio pirmoje dalyje žiūrovai sėdės ant kėdžių LNDT Didžiojoje scenoje, antroje dalyje jų bus paprašyta persikelti ant grindų, tad prašome šiam spektakliui pasirinkti patogią aprangą ir avalynę. Pertraukos tarp šių dalių nebus.

***

Padėka:

Gogolio centrui (Maskva) ir Nikitai Kukuškinui, Sergejui Galakhovui, Georgijui Kudrenko, Jevgenijui Kharitonovui („Texan Farmer“), Viktorijai Isakovai, Svetlanai Bragarnik (Rusijos televizijos produkcija)

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook