Šiandien

Renginys įvyko“Stygų kaprizai ir siurprizai“ Ilzenbergo dvare

Aprašymas

Ilzenbergo dvare, tęsiančiame 500 metų istoriją, prasideda rudens-žiemos sezono kultūros renginiai. Spalio 5d. 16 val. žaismingas klasikinės muzikos koncertas, - “Stygų kaprizai ir siurprizai“.

Dvi smuiko virtuozės, Kirsti Kuusk (Estija) ir Dalia Suraučiūtė (Lietuva), pasivadinusios “Baltic sisters” vardu, atliks specialiai Ilzenbergo dvaro rūmų erdvei paruoštą muzikinę programą. Koncerto metu nuskambės genialių kompozitorių,- A.Vivaldi, J.Haydn, W.A.Mozart, J.M.Leclair, S.Prokofiev, H.Wieniawski, E. Mägi, A.Piazzola,- sukurti kūriniai.

Po koncerto klausytojų lauks susitikimas su atlikėjomis ir 5-os valandos arbatėlė, kavos puodelis su desertu, pagamintu Ilzenbergo restorane,- tai atgimstanti dvaro tradicija.

Kirsti Kuusk gimė Taline, nuo 14-os metų studijavo smuiką Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje pas žymius profesorius. Po studijų išvažiavo į Švediją, daug metų dirbo Helsingborgo simfoninio orkestro koncertmeistere, taip pat grojo programas kaip kviestinė koncertmeisterė Estijos valstybiniame simfoniniame orkestre.

Šiuo metu Kirsti gyvena Paryžiuje. Aktyviai koncertuoja kaip solistė ir kamerinių ansamblių dalyvė Skandinavijoje, Estijoje, Lietuvoje, Rusijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Kosta Rikoje, Argentinoje, JAV.

Dalia Suraučiūtė mokėsi Vilniaus M.K.Čiurlionio meno mokykloje, baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, stažavosi Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje. Jau nuo studijų metų daug koncertavo kaip solistė ir kamerinių ansamblių dalyvė.

Nuo 1991m. dirba Lietuvos kameriniame orkestre, yra 2-jų smuikų grupės koncertmeisterė. Su šiuo orkestru gastroliavo daugelyje pasaulio šalių visuose žemynuose, bendradarbiavo su didžiomis mūsų laikų muzikos asmenybėmis- žymiausiais dirigentais ir solistais.

Dalia taip pat groja įvairių epochų kamerinę muziką kvartete, trio, duetuose.

Kirsti ir Dalia susipažino studijų metais Maskvoje. Nuo to laiko jas sieja artima asmeninė ir muzikinė draugystė.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook