Šiandien

Renginys įvykoChoras Bel Canto: 10 Kalėdų kartu

Aprašymas

Choras Bel Canto: 10 Kalėdų kartu

Jaukus, šiltas, nuoširdus choro Bel Canto kalėdinis ir 10-ies metų jubiliejaus koncertas. Kartu su vokalistu ir gitaristu Marius Beck (Norvegija), styginių kvartetu Mettis, sopranu Ieva Gaidamavičiūte, pianistu Motiejumi Bazaru ir kitais.

Choras Bel Canto (meno vadovas ir dirigentas dr. Egidijus Kaveckas) prieš pat šių metų Kalėdas kviečia į išskirtinius koncertus Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Du vakarus iš eilės – gruodžio 20 ir 21 d. 19 val. – choras Bel Canto ir talentingi choro draugai pristatys jaukią, šiltą šventinę programą.

Choras Bel Canto kalėdiniuose ir 10-ies metų jubiliejaus koncertuose harmoningai derins easy listening populiariąją, klasikinę ir šiuolaikinę chorinę muziką. Programoje skambės šiuolaikinių kompozitorių amerikiečių Eric Whitacre, Shawn Kirchner, Craig Hella Johnson kūriniai, populiariosios muzikos aranžuotės, taip pat kalėdiniai kūriniai.

Pagrindinis choro kalėdinių koncertų akcentas – vokalisto ir gitaristo Marius Beck ir choro Bel Canto bendras pasirodymas. Marius Beck ir choro bičiulystė prasidėjo pernai Vilniuje, kai talentingasis atlikėjas iš Norvegijos kartu su Eric Whitacre atvyko dalyvauti choro „Open to the World“ projekte. Šį kartą Marius Beck ir choras Bel Canto pristatys naują programą, kurioje skambės populiariosios muzikos kūrėjų ir paties Mariaus kūriniai. Juos specialiai chorui Bel Canto ir Mariui Beck aranžavo kitas puikus choro bičiulis – jaunosios kartos švedų kompozitorius Henrik Dahlgren.

Dar vienas choro koncertų akcentas – styginių kvarteto „Mettis“ pasirodymas. Šis bene ryškiausias Lietuvos kamerinės muzikos kolektyvas choro Bel Canto koncertuose atliks du solinius ir bendrus kūrinius su choru. 2012 m. susibūrę kvarteto muzikantai aktyviai koncertuoja garsiausiose pasaulio koncertų salėse ir yra laimėję aukščiausius įvertinimus prestižiniuose styginių kvartetų konkursuose.

Choro Bel Canto kalėdiniuose ir 10-ies metų jubiliejaus koncertuose dalyvaus choro bičiulis iš Norvegijos, vokalistas ir gitaristas Marius Beck, styginių kvartetas „Mettis“, solistė Ieva Gaidamavičiūtė, pianistas Motiejus Bazaras ir kt. Į kalėdinius savo jubiliejui skirtus pasirodymus choras Bel Canto pakvietė ir ilgametį buvusį choro meno vadovą Artūrą Dambrauską, kuris kartu su choru ir jo alumnais atliks vieną bendrą kūrinį.

---

Choro Bel Canto meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas, chormeisterės Milda Zapolskaitė ir Raminta Gocentienė, vokalo pedagogas Liudas Norvaišas. Choro prodiuseris Audrius Valatkevičius.

Choro Bel Canto kalėdinių koncertų rėmėjai: draudimo bendrovė „Seesam“, statybos kompanija „Mitnija“, projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė. Informacinis partneris – LRT televizija, reklamos partneris – reklamos agentūra „Ogilvy“.

Daugiau informacijos apie koncertą choro tinklapyje: https://chorasbelcanto.lt

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook