Šiandien

Renginys įvykoUŽŠALIMAS | Jaunimo teatro spektaklis

Aprašymas

Užšalimas – tai vienos dalies spektaklis, sukurtas Lietuvos muzikos ir teatro akademiją ką tik baigusių aktorių (kurso vadovai Algirdas Latėnas ir Vidas Bareikis). Pirmieji žiūrovai spektaklį galėjo išvysti dar 2019 metų pavasarį, kai Užšalimas LMTA Balkono teatre buvo pristatytas kaip Balkono okupacijos konkurso laureatas.


Spektaklis yra aktoriaus Motiejaus Ivanausko tiek dramaturginis, tiek režisūrinis debiutas. Atspirties taškas buvo akademijoje po III kurso dėstytojo duotos užduoties pabandyti parašyti pjesę. Su bendrakursiais (Andrius Alešiūnas, Povilas Jatkevičius, Deividas Breivė, Kamilė Lebedytė, Mantas Bendžius) laimėjęs Balkono okupacijos eskizų konkursą M. Ivanauskas, prie komandos prisijungus kostiumų dailininkei ir scenografei Izabelei Narečionytei, Užšalimą išvystė iki pilnaverčio spektaklio.


Spektaklio veikėjai – pernelyg nesukonkretizuoti asmenys, susiję ryšiais, kuriuos iš pirmo žvilgsnio nelabai lengva įvardinti. Jie susirenka į posėdį ir kalba… na, tiesiog kažką kalba. Jų išsakomos svarbios „mintys“ sukuria absurdišką mišinį, tad spektaklis neabejotinai turi nemažai komiškų, žaismingų elementų. Tai nėra atviras kokios nors konkrečios šiuolaikinės problemos nagrinėjimas, veikiau tai tiesiog bandymas pažvelgti į „problemas“ šiek tiek kitu kampu. Itin daug laisvės paliekama žiūrovų interpretacijai.


Spektaklio autorius ir režisierius: Motiejus Ivanauskas

Vaidina: Mantas Bendžius, Andrius Alešiūnas, Povilas Jatkevičius, Deividas Breivė, Kamilė Lebedytė

Dramaturgas: Motiejus Ivanauskas

Scenografas, kostiumų dailininkė: Izabelė Narečionytė

Premjera: 2019 m. kovo 23 d.

Trukmė: 1 val.

Prodiuseris: Lietuvos teatro ir muzikos akademija
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook