Šiandien

Renginys įvykoChoro „Pro musica“ 15-asis gimtadienis tango ritmu

Aprašymas

Vilniaus universiteto (VU) alumnų choras „Pro musica“ (vadovė Rasa Gelgotienė) mini savo 15-os metų sukaktį ir kviečia į įspūdingą šventinį koncertą, kuris vyks Šv.Jonų bažnyčioje, kartu su vienu ištikimiausių choro draugų – Kijevo valstybinio universiteto mišriu choru „Dnipro“ (vadovė Ira Dušejko). Taip pat prie chorų prisijungs ir VU kamerinis orkestras vadovaujamas Modesto Jankūno.

Šventinio koncerto metu chorai „Pro musica“ ir „Dnipro“ pristatyts ypatingą programą, kurioje skambės muzikinių stilių ir dermių įvairovė, nuo tango iki liaudies dainų. Argentinietiško tango ritmai ir uždegančios melodijos – tikra dovana muzikos mylėtojams. Klausytojai turės progos išgirsti kultinį Martino Palmerio „Misa Tango a Buenos Aires“ kūrinį. Tai į klasikinių mišių rūbą įvilktas šiuolaikinis opusas, kurio populiarumas neblėsta nuo pat jo sukūrimo. Ugningi ritmai, melancholiški akordeono pasažai ir užburiančios melodijos atsiskleidžia tikrąją Buenos Airių dvasią, kurioje su pulsuojančia energija subtiliai išskleidžiama visa žmogiškųjų jausmų paletė – skausmas ir aistra, meilė ir liūdesys, melancholija, tikėjimas ir viltis.

Prieš penkiolika metų choras „Pro Musica“ gimė iš ilgametes tradicijas puoselėjančio VU merginų choro „Virgo“, kai jo vadovė Rasa Gelgotienė suprato, kad „studentiškas“ repertuaras nebėra tinkamas ir laikas plaukti į platesnius chorinės muzikos vandenis.

"Šis choras mane nuolat stebina ir džiugina. Tai didelė bendruomenė nepaprastai inteligentiškų, kūrybingų ir entuziastingų žmonių Man pasisekė, kad turiu galimybę dirbti su tokiu choru. Tikiuosi, kad „Pro musica“ dar dainuos daugybę metų“, – teigė choro vadovė Rasa Gelgotienė.

Per penkiolika metų „Pro musica“ repertuare jau skambėjo didieji muzikos šedevrai – W.A. Mocarto bei G.Verdi „Requiem“, C.Orfo „Carmina Burana“, Liudviko van Bethoveno IX simfonija, Džoakinio Rosinio „Petite Messe Solennelle“, A. Dvoržako „Stabat Mater“. „Pro Musica“ parengė keletą programų, į kurias kvietė skirtingų šalių dirigentus, kolektyvus ir kartu su jais atliko jų šalies kūrinius.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook