Renginys įvykoBATAI. Pagaliau baigėsi mūsų kančia

Aprašymas

postapokaliptinė šventė | trukmė 1 val. 20 min. | N16 | sukurta Menų spaustuvės jaunųjų menininkų programoje Atvira erdvė`19

Spektaklis pagal Pilgrim/Majewskio pjesę „Dešinys kairys su kulniuku“ perkelia mus į Lenkijos ir Vokietijos pokario pertvarkos laikus. Pjesės herojai - dešinės ir kairės kojos batai, kadaise priklausę nacių propagandos ministro žmonai Magdai Goebbels. Batų kelionė prasideda prieš daugiau nei 70 metų, nuo Niurnbergo teismo ir tremties į Rytus. Batai keičia savo šeimininkus, kaip žmonės keičia senus batus. Ši siurrealistinė kelionė tęsiasi iki šių dienų, tačiau šiandien ji baigiasi. Šia proga batai kviečia žiūrovus į teatrą, kad galėtu atšvęsti kelionės baigtį ir paskelbti NAUJĄ PRADŽIĄ.

„MES - MAGDOS GOEBBELS BATAI.

Gegužės pradžioje keturiasdešimt penktaisiais

Išnešė mus laukan, apliejo benzinu ir padegė

Ji - sudegė

Mes – ne.

...

Vaikščiojome po sceną kažkokiuose šūdinuose spektakliuose.“

Jūsų laukia šokiai, dainos, eilėraščiai, vienas kitas fejerverkas, o finalinė staigmena - ypatingas šviesų šou, priversiantis išsišiepti net ir didžiausią surūgėlį. Šampanu ir užkandžiais pasirūpins renginio organizatoriai, tad belieka pasikviesti artimiausius draugus ir apsiauti mėgstamiausius batukus. „Laiko nesustabdysi ir neatsuksi atgal”- garsiai dainavo Jūsų tautos įžymusis dainius, todėl atsukinėti laiko mes ir nesiūlome, mes tik siūlome dar kartą susitikti ir išgyventi šią akimirką taip nuoširdžiai ir tikrai, jog ji tęstųsi ilgai ilgai, visą likusią amžinybę.

Su didele meile ir šiluma,

Magdos Goebbels batai

dėl bilietų grupėms nuo 10 žmonių kreiptis spektakliai@menuspaustuve.lt

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savaivaldybė

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook