Šiandien

Renginys įvykoVyno ir desertų derinių čempionatas 2019

Aprašymas

Dešimtasis „Vyno ir desertų derinių čempionatas“. Čempionate dalyvauja virėjų, šefų, konditerių, someljė ir vyno žinovų komandos, kurios stengiasi sukurti tokį derinį, kuris atspindėtų meistriškumą, atskleistų naujus skonius ir, be abejo, puikiai derėtų tarpusavyje.

Kaip ir kasmet, renkant čempionus, komisija vertina pristatymo profesionalumą ir meniškumą, deserto estetiką, vyno parinkimo motyvaciją, vyno ir deserto išvaizdą, kvapo ir skonio darną.

Šių varžybų tikslas, ne tik juose dalyvauti ar nugalėti, bet ir edukuoti vyno derinimą su maistu, šiuo atveju, būtent desertais. Dažniausiai savo deriniais restoranai papildo meniu. Taip svečiai gali ragauti, o restoranai turi puikią galimybę judinti desertinių ir saldžių vynų pozicijas.

Desertų derinius vertina ne tik kompetentingi komisijos nariai bei tinklaraštininkų stalas, bet ir patys renginio žiūrovai. Šiais metais, kaip ir praėjusiais, „Vyno ir desertų čempionato“ metu žiūrovai mobiliosios programėlės pagalba padės išrinkti publikos numylėtinius.

Teisėjų komisija, sudaryta iš apie vyną ir maistą rašančių žurnalistų, tinklaraštininkų, saldumynų mėgėjų renka:

• Geriausią vyno ir deserto derinį (1-3 vietos)

• Geriausią lietuvišką desertą

• Geriausią varžybų vyną

• Lengviausią derinį

Šiais metais pranešimai saldžiojo vyno bei desertų temomis. Prieš čempionatą žiūrovai turės galimybė pasiklausyti savo srities profesionalų, paragauti ir sužinoti daugiau apie desertus, saldųjį vyną, kavą ir kt.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook