Šiandien

Renginys įvykoThe Ditties: Vinilinės plokštelės „Christmas Swing“ pristatymo koncertas

Aprašymas

THE DITTIES „Christmas Swing“ vinilo plokštelės pristatymo koncertas

Šiemet svingo karalienės „The Ditties“, besiruošdamos artėjančioms žiemos šventėms ir minėdamos savo 8-ąjį gimtadienį, paruošė ypatingą dovaną – pirmąją savo vinilo plokštelę „Christmas Swing“. Šią progą „The Ditties“ kviečia pažymėti plokštelės pristatymo koncerte, kuriame skambės įsimintintiniausios ketvirtojo dešimtmečio svingo dainos ir žiemos šventėms nuteikiančios laiko patikrintos melodijos.

„Kai šaltis kausto gatves, o už lango patogiai įsitaisiusi tamsa reikalauja vis daugiau lempučių karolių, mes nejučia pradedam niūniuoti Kalėdomis dvelkiančias melodijas. Viena po kitos jos vis labiau paskatina šyptelt, įsileist į kasdienybę daugiau žaismo ir prisimint, kad muzika turi ypatingą galią įtraukti į šventinę nuotaiką ir įkvėpti buvimui kartu šaltuoju metų laiku.

Vienų kūrinių skambesys pakviečia į atsiminimus ir jaukų atsipalaidavimą, o kiti valiūkiškai pažadina žiemos miegu įmigusį siautulį. Tad galim pažadėti, kad koncerte sušildysim bei šypsenomis pakutensim ir tuos, kurie pasiilgę jaukios romantikos, ir tuos, kuriems norisi kūnui pasimėgauti svingo ritmais “, - sako žavingosios „The Ditties“ damos.

Vinilo plokštelėje „Christmas Swing“ sugulė ir gyvai šventiniame koncerte skambės puikiai visiems pažįstami, tačiau „The Ditties“ stiliumi paskaninti tokie kūriniai kaip „Let it snow“, „Santa Claus is coming to town“, „Jingle bells“, „Have yourself a Merry Little Christmas“ ir kiti. O subtilaus lietuviško prieskonio suteiks „Tyli naktis“ bei K. Smorigino sukurtas „Užtrauktukas“.

Profesionalių džiazo atlikėjų Rūtos Švipaitės, Veronikos Čičinskaitės – Golovanovos ir Ugnės Bakanauskaitės trio „The Ditties“ preciziškai atlieka auksinius ketvirtojo dešimtmečio džiazo kūrinius. Jos taikliai atkuria šios epochos moterų vokalinių ansamblių stilistiką ir įtraukia klausytoją į šelmišką svingo kvaitulį.

P.S. Šis koncertas bus puiki proga ne tik smagiai praleisti vakarą ir pajusti artėjančių švenčių dvelksmą, bet ir pasirūpinti išskirtinėmis dovanomis – čia pat galėsite pirmieji įsigyti naująją „The Ditties“ vinilo plokštelę „Christmas Swing“.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook