Šiandien

Renginys įvykoBROR GUNNAR JANSSON

Aprašymas

Bror Gunnar Jansson - kriminalais dvelkiantis bliuzas

Apie ką dažniausiai girdite dainas? Turbūt apie meilę ir jausmus, atsakysite. Tačiau gal jūs esate gerų kriminalų gerbėjas ir jums jų trūksta dainose? Jei taip – sveikiname! Į Kauną papasakoti muzikinės švediškų kriminalų suvestinės atvyksta Bror Gunnar Jansson.

Netikėta dainų tematika stebinantis švedas Bror Gunnar Jansson pats sau vienas atstoja visą grupę. Jis kuria muzikos hibridą iš stiprias šaknis turinčio bliuzo, amerikietiško folko bei roko, grunge ir rokenrolo. Šis puikiai skambantis žmogus – orkestras stebina savo vokalu, gebėjimu groti elektrinėmis gitaromis, būgnais, mušamaisiais ir sintezatoriumi tuo pat metu. Be to, jis įtraukia saksofoną, zurną, bandžą, švilpynes, lazdeles, narvus ir grandines į savo muzikines išdaigas bei siaubo istorijas.

Naujausią Bror Gunnar Jansson albumą „They Found My Body In A Bag“ (2019 m.) galima vadinti tikriausia kriminaline muzika. Didelė dalis jo dainų remiasi žinomais daugiausiai Švedijoje įvykusiais nusikaltimais. Tačiau iš kriminalinių temų atlikėjas nesistengia padaryti pramogos – jos yra būdas susigyventi su šiuo pasauliu ir bandymas suprasti, kodėl kai kurie žmonės tampa blogi ir iš kur visa tai kyla. Tarp temų ryški vyrų smurto prieš moteris aktualija, kurią Bror Gunnar Jansson kviečia visus drauge spręsti.

Bet slogių temų neišsigąskite! Bror Gunnar Jansson yra meistriškas dainininkas, pasakotojas ir muzikantas, kuriantis lengvai įtraukiančią atmosferą ir tuo pat metu šiaurietiškai niūrią bei komišką nuotaiką. Įdomu stebėti jo vaidybiškus pasirodymus, kūrybingus klipus, žavingą, trikdančią ir tuo pat metu fantastišką manierą. Hipnotizuojančiai makabriškas atlikėjas priverčia bėgioti šiurpuliukus per klausytojų nugaras. Bror Gunnar Jansson gali būti tamsus, įtaigus, šiurkštus bei kartu stilingas, poetiškas, glostyti švelniu aksominiu prisilietimu. Ryškūs, įtikinantys atlikėjo pasirodymai yra tarsi cirkas, o muzika – visa visata, į kurią esate kviečiamas patekti.

Ketvirtos kartos muzikantas Bror Gunnar Jansson, nuolatos ieškodamas transcendentinių formų, išrado savo Misisipę, savitą poeziją, mažai tikėtinus žanrų susitikimus, kurie tapo didžiausia naujojo amžiaus bliuzo jėga. Atlikėjas savo balsu ir skambesiu lyginamas su legendiniu John Lee Hooker, yra pavadintas net piktuoju Johnny Cash dvyniu. Tamsaus bliuzo interpretuotojų viršūnėje esantis kūrėjas neabejotinai įkvepia daugybės siaubo filmų scenarijus. Jo muzika yra įtraukta į kelių TV serialų bei dokumentinio kino garso takelius.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook