Šiandien

Renginys įvykoUNIKALUS ANSAMBLIS „ODABADE“ IŠ SAKARTVELO

Aprašymas

SAKARTVELO LIAUDIES ANSAMBLIS „ODABADE“

Giorgi Narmania

Zaza Bachilava

Bachuki Khvichia`

Tarieli Zazanashvili

Davit Khorava

Giga Khvichia

Levani Iosava

Programoje – kartvelų liaudies dainos „Grdzeli kakhuri mravaljhamieri“, „Chela“, „Lechkhumuri makruli“, „Ghirs ars cheshmaritad (shemoqmedi)“, „Sharatin (abkazuri)“, „Panduris soloebi (popuri)“, „Megruli alilo“, „Tsintskaro“, „Svanuri mgzavruli“, „Gazapkhuli“, „Imeruli naduri“, „Shen khar venaxi“, „Odoia“, „Tu ase turpa“, „Kriste agsdga“, „Vagiorqo ma“, „Varado (dachrilis simgera)“, „Marebeli“, „Bedinera“, „Gare kakhuri sachidao“, „Veengara (megruli)“, „Perkhuli harirati“

Vyrų polifoninis dainavimas yra neatsiejama Sakartvelo kultūros dalis. Tokia muzika atskleidžia šios šalies, kurioje nuolatos vyko karai, kultūros dvasią. Nuo senovės puoselėtai muzikai, perduodamai iš kartos į kartą ir tik iš lūpų į lūpas, visada grėsė pavojus išnykti. Kartveliška dainavimo be užrašytų natų tradicija tokia unikali, kad yra įtraukta į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Ansamblis „Odabede“, kurio pavadinimas sakartvelų kalba reiškia „namus, kur esi gimęs ir išaugęs“, puoselėja šią unikalią dainavimo tradiciją. Jis išsiskiria tuo, kad daugelis jo repertuaro dainų yra dainuojamos seniausia gruzinų, t. y., megrelų kalba. Dėl šios priežasties, klausydamiesi šio ansamblio, Jūs turėsite galimybę pajusti autentišką Kaukazo dvasią bei vyrų polifoninio dainavimo gelmę.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook