Šiandien

Renginys įvykoAleksandr Gribojedov „Vargas dėl proto“ rež. Jonas Vaitkus

Aprašymas

Aleksandr Gribojedov

VARGAS DĖL PROTO

Komedija (su lietuviškais titrais)

Režisierius –Jonas Vaitkus

Scenografė ir kostiumų dailininkė –Medilė Šiaulytytė

Kompozitorius –Arvydas Malcys

Choreografė –Ina Petrakova

Šio spektaklio scenografė ir kostiumų dailininkė Medilė Šiaulytytė už įtaigią ir tapybišką vaizdinių formų jungtį buvo apdovanota "Auksiniu scenos kryžiumi".

"Auksinį scenos kryžių" pelnė ir spektaklio choreografė Ina Petrakova – už judesių pasažus, tiksliai atskleidžiančius personažų būsenas.

Pjesės siužetas gan paprastas: jaunas dvarininkas Čackis grįžta iš užsienio pas savo mylimąją Sofją, bet toji pasitinka jį gan šaltai, jos širdis jau priklauso kitam – Molčalinui, jos tėvo sekretoriui. Visos komedijos metu Čackis bando (mėgina) išsiaiškinti, kas gi yra jo mylimosios išrinktasis, deklamuoja iškalbingus monologus, kuriais demaskuoja Maskvos aukštuomenę, bet viso to rezultatas – sklandantys apie jo beprotystę gandai. Pjesės finale Čackis nusprendžia išvykti iš Maskvos.

A. Gribojedovo amžininkai pjesėje (sukūrimo metai 1816 - 1824) įžvelgė aštrią socialinę satyrą, todėl rašytojui nepavyko jos nei publikuoti, nei pastatyti scenoje – neleido cenzūra. Nors pjesė atspindi savo laikmečio dvasią, ji turi ne tik istorinę vertę; ji iki šiol aktuali ir kaip ir visi iškilūs meno kūriniai dar ilgus amžius atspindės kančias ir jausmus, kurie vyravo žmonių gyvenime visais laikais. Būtent todėl „Vargas dėl proto“ ir iki šiol yra vienas populiariausių teatro pastatymų Rusijoje.

Po trečio skambučio žiūrovai į parterį NEĮLEIDŽIAMI.

Ačiū, kad nevėluojate.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook