Šiandien

Renginys įvykoMUZIKINĖ PASAKA VISAI ŠEIMAI „KAIP PRINCAS KARALAITĘ IŠVADAVO“

Aprašymas

Atlikėjai:

VYTENIS GURSTIS (fleita)

GIEDRĖ MURALYTĖ (fortepijonas)

Programoje:

Edvard Grieg – „Rytas“, op. 46 iš Pirmosios siuitos „Peras Giuntas“

Edvard Grieg – „Springdansas“

Ralph Vaughan Williams – „Baleto siuita“, III, IV d..

Edvard Grieg – „Nykštukų eisena“

Henry Purcell – Sonata g-moll

Vidmantas Bartulis – „Auksinių debesų lietus“

Arthur Woodall – Serenada

Edvard Grieg – „Drugelis“, op. 43

Edvard Grieg – „Nykštukai“ (Kobold), op. 71

Edvard Grieg – „Vestuvių eisena Trolhaugene“, op. 65

Ch. Le Therre – Polka

Karalystėje – toli toli, už devynių kalnų ir devynių jūrų – išaušo rytas. Tekėjo auksinė saulė, apsupta mažyčių debesėlių. Ta diena turėjo būti ypatinga – visi ruošėsi pokyliui, kuriame karalius turėjo pirmą kartą pristatyti savo dukterį, gražuolę karalaitę. Visi sujudo, sukruto: tarnai gražino rūmus, valė, plovė ir blizgino kiekvieną kampelį, freilinos matavosi sukneles. O karalaitė svajojo sėdėdama savo prašmatniame kambaryje. Ji svajojo apie princą, kaip jie šoks ir suksis pokylių salėje. Tačiau, o siaube, savo piktų kėslų turėjo ir blogoji fėja. Padedama mažų, nedorų, piktų gnomų – nykštukų, ji pagrobė karalaitę prieš pat pokylį. Visi labai nusiminė, verkė ir liūdėjo kiekvienas pilies gyventojas, didelis ir mažas. Verkė ir liūdėjo mylimos princesės ne tik žmonės, bet ir gamta. Karalaitė buvo labai miela mergaitė, mėgo bėginėti po mišką, užkalbinti žvėrelį, pamatyti drugelį, pasidžiaugti kiekvienu lapeliu. Dangus irgi liūdėjo. Prapliupo lyti.

Karalius vis galvojo ir galvojo, kas galėtų pagelbėti ir išvaduoti jo mylimiausią dukterį. Nauja diena atnešė gerų minčių. Į pagalbą atskubėjo geroji gretimos karalystės Drugelių fėja. Atskrisdama Drugelių fėja išpranašauja, kad kitoje karalystėje gyvenantis princas galėtų karalaitę išvaduoti. Princas ryžtingai ruošiasi į pavojingą kelionę pas Piktąją fėją ir jos pagalbininkus nedorus nykštukus.

Po nuožmios kovos princas išvaduoja karalaitę ir pergalingai atjoja. Karalius iš džiaugsmo juokiasi ir prižada karalaitę jos nugalėtojui. Jie iškelia prabangiausias visoje apylinkėje vestuves. Sutiktuvės, vestuvės trunka visą savaitę. Iš laimės šoka visi, dideli ir maži, jauni ir seni. Jie šoka, linksminasi ir džiūgauja.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook