Šiandien

Renginys įvykoLVSO I BALTIJOS ŠALIŲ ORKESTRŲ FESTIVALIS: TRYS SMUIKAI

Aprašymas

B. Kutavičius. „Pavasario linksmybės“

A. Pärt. „Fratres“

A. Maskats. „Tango“

A. Vivaldi. „Metų laikai“

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, šį pavasarį kviečia į išskirtinį Baltijos šalių orkestrų festivalio koncertą, kuriame vienoje scenoje susitiks trys Baltijos šalių simfoniniai orkestrai ir trys garsiausios Baltijos šalių smuikininkės. Paula Šūmanė (Latvija), Triin Ruubel (Estija) ir Dalia Kuznecovaitė (Lietuva) Vilniaus kongresų rūmuose grieš italų baroko genijaus Antonio Vivaldi (1678–1741) kompoziciją „Metų laikai“.

Latvijos Didžiojo muzikos prizo laureatė, Latvijos smuiko Karmen vadinama Paula Šūmanė kritikų vertinama ne tik už virtuoziškumą, bet ir už itin jausmingas, nuoširdumo kupinas interpretacijas. Smuikininkė dažnai koncertuoja kaip kamerinės muzikos atlikėja, taip pat – kaip kviestinė koncertmeisterė.

Jos kolegė scenoje šį vakarą bus viena žymiausių estų smuikininkių Triin Ruubel. Nuo 2015 m. T. Ruubel yra Estijos nacionalinio simfoninio orkestro (meno vadovas ir vyr. dirigentas Neeme Järvi) koncertmeisterė. 2018 m. T. Ruubel debiutavo Berlyno filharmonijoje, atlikdama rečitalį kartu su savo dvyne seserimi pianiste Kärt Ruubel. Tais pačiais metais kaip solistė ji važiavo į Estijos nacionalinio simfoninio orkestro gastrolių turą po JAV, kuriame atliko F. Mendelssohno koncertą smuikui.

Lietuvai šį vakarą atstovaus Valstybinio Vilniaus kvarteto pirmasis smuikas, tarptautinių konkursų laureatė Dalia Kuznecovaitė. Smuikininkė studijavo aukštosiose Kelno (Vokietija) ir Rostoko (Vokietija) muzikos mokyklose, o 2014 m. su pagyrimu baigė Nacionalinę muzikos akademiją Paryžiuje, kur pelnė specialų komisijos prizą. D. Kuznecovaitė yra kviečiama koncertuoti su žymiais orkestrais, tarp kurių – „Deutsche Radio“, „Norddeutsche Phielharmonie“, Kijevo filharmonijos, Dohos, Kalgario, Pekino, Mechiko, Languedoc-Roussilon simfoniniai orkestrai.

Solistėms šį vakarą akompanuos jungtinis Baltijos šalių orkestras, sudarytas iš Latvijos nacionalinio, Estijos nacionalinio ir Lietuvos valstybinio simfoninių orkestrų muzikantų. Be A. Vivaldi „Metų laikų“ koncerte taip pat skambės ir Baltijos šalių kompozitorių kūriniai – Broniaus Kutavičiaus „Pavasario linksmybės“, Arvo Pärto „Fratres“ ir Arturo Maskato „Tango“. Diriguos Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas, Nacionalinės premijos laureatas maestro Gintaras Rinkevičius.

KĮ Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro kultūros ir pramogų paslaugų teikimo vartotojams taisyklės http://lvso.lt/lt/veikla/taisykles

KĮ Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pasilieka teisę pristatyti 2 papildomas eiles A ir B bei stovimas vietas. PRISTATOMOMS VIETOMS NUOLAIDOS NETAIKOMOS.

Vilniaus kongresų rūmų virtualus turas - http://lvso.lt/lt/patalpu-nuoma/virtualus-turas. Jo pagalba galite išsirinkti Jums tinkamiausias vietas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook