Šiandien

Renginys įvykoOktalėdos: VU orkestro „Oktava" šventinis koncertas

Aprašymas

Oktalėdos – tai dar ne Kalėdos. Tai žaismingas koncertas prieš pat didžiąsias metų šventes, į kurį kasmet pakviečia Vilniaus universiteto pučiamųjų instrumentų orkestras „Oktava“!
Kol už lango siaus žiema, mes dovanosime Jums muzikos garsų pūgas – bus daug šildančios muzikos su gardžiais džiazo, funko ir roko muzikos prieskoniais.
Čia susijungs galingas pučiamųjų instrumentų orkestro skambesys ir pasaulinio pripažinimo sulaukę, bei abejingų nepaliekantys, kūriniai. Drauge pasirodys ir solistai Martyna Kučytė, Julija Šturo ir Paulius Noreika. Pasirodymus papuoš ir lindyhopo šokėjų grupė.

Koncerto programa jau atrinkta ir ją orkestras įnirtingai ruošia. Maestro Albinas Kučinskas atskleidė, kad vienas ryškiausių šio koncerto kūrinių bus soulo karalienės Arethos Franklin garbei, Gilberto Tinerio aranžuotas kūrinys Aretha! „Oktava“ yra pasiruošusi savo klausytojus nustebinti ir simfoninio roko kūriniu, kuriame britų roko grupių „Queen“ ir „Genesis“ melodijos („Innuendo, „A Kind of Magic“, „Another One Bites the Dust“, „Radio Gaga“, „That’s All“ ir „We Are the Champions“). Didžiosios metų šventės dažnai tampa neįsivaizduojamos ir be „Spragtuko“, tik šiame koncerte „Oktava“ jį atliks swingo stiliuje – „Nutcracker Swing“ (ar. Hans Joachim Rhinow).

Daugiau koncerto programos kūrinių – jau netrukus.

Tad kol dar ne Kalėdos – susitikime Oktalėdose!
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook