Šiandien

Renginys įvykoNAUJASIS KOLOSAS

Aprašymas

GINTARAS JANUŠEVIČIUS (fortepijonas)

Programoje:

Airių folkloras, Gintaras Januševičius – „Paskutinė vasaros rožė“

Claude Debussy – „Džiaugsmo sala“

Charles B. Lawlor, Gintaras Januševičius – „Niujorko gatvės“

Abram Chasins – „Dvi kinietiškos pjesės“

Philip Glass – Etiudas Nr. 6

Edward MacDowell – „Laukinei Rožei“

John Philip Sousa, Vladimir Horowitz – „Žvaigždės ir juostos amžiams“

Philip Martin – „Niujorko naktys“

Sergej Rachmaninov – Preliudas F-Dur

Sergej Rachmaninov – Polka V. R.

Sergej Rachmaninov – Etiudas-paveikslas es-moll, op. 39/5

John Stafford Smith, Sergej Rachmaninov – „Žvaigždėtoji vėliava“

Sergej Rachmaninov, Gintaras Januševičius – „Vokalizė“

George Gershwin, Gintaras Januševičius, originali Ashley Hribar kadencija – „Mėlynoji rapsodija“

Savo pasakojamaisiais koncertais visame pasaulyje garsėjantis pianistas GINTARAS JANUŠEVIČIUS įkvėpimo semiasi knygose, meno kūriniuose, istoriniuose įvykiuose. Meistriškai supindamas muziką ir pasakojimą jis į koncertų sales pakviečia tiek naujų patirčių ištroškusius melomanus, tiek klasikinės muzikos skeptikus.

Solinėje programoje „Naujasis Kolosas“ G. Januševičius pasakos istorijas iš XIX amžiaus pabaigos ir XX amžiaus pradžios, kai bado ir karų nualinti europiečiai pradėjo masiškai emigruoti į JAV. Niujorke, Čikagoje, Bostone ir kituose miestuose jie rado naujus namus ir prisidėjo prie nuostabios tų miestų kultūrinės mozaikos. Koncerte pianistas skambins Claude`o Debussy, Sergėjaus Rachmaninovo, Vladimiro Horowitzo, Abramo Chasinso, Philipo Glasso ir kitų kompozitorių kūrinius, o jo ašimi taps solinė populiariosios George`o Gershwino „Žydrosios rapsodijos“ versija.

G. Januševičius išgarsėjo 2004 m., tapęs jauniausiu Tarptautinio Monrealio konkurso finalininku. Netrukus jis pasirodė legendinėje Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos Didžiojoje salėje, Barselonos „Palau de la Musica Catalana“, Würzburgo rezidencijoje, Monrealio „Wilfrido Pelletier“ salėje, Madrido „Auditorium“, Paryžiaus „Salle Cortot“, Berlyno Kapituliacijos salėje ir kitur. Atlikėjas grojo daugiau nei su 30 orkestrų, solines bei kamerines programas pristatė daugelyje Lietuvos ir Vokietijos miestų, taip pat Niujorke, Vašingtone, Rio de Žaneire, Berlyne, Šendžene, Londone, Paryžiuje, Madride, Romoje, Vienoje, Barselonoje, Stokholme, Tel Avive, Varšuvoje, Dubline, Ciuriche ir kitur.

2017 m. G. Januševičius Klaipėdoje įkūrė didžiausią Baltijos šalyse fortepijono akademiją „Klaipėda Piano Masters“. Joje pianistai mokomi ne tik muzikos atlikimo paslapčių, bet ir kalbėjimo scenoje, įvaizdžio kūrimo, psichologinio pasirengimo, programų kūrimo ir daugelio kitų šiuolaikiniam atlikėjui svarbių dalykų.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook