Šiandien

Renginys įvykoColiukė | Jaunimo teatro spektaklis

Aprašymas

Hanso Kristiano Anderseno pasakos motyvais


Jaunimo teatro spektaklis Coliukė – tai danų rašytojo H. K. Anderseno pasakos interpretacija. Realizuoti šią visiems puikiai žinomą istoriją teatro scenoje ėmėsi jaunas režisierius Ričardas Matačius, sukūręs per dešimtį įvairaus žanro trumpametražių filmų ir kurio pastarųjų metų darbai vis dažniau įgyvendinami teatro, performatyvaus meno srityse.


Spektaklis vaikams Coliukė – R. Matačiaus režisūrinis debiutas teatro scenoje. Savojoje interpretacijoje režisierius perteikia pasakos pasaulį, jungdamas originalius multimedijos vaizdus su aktorių vaidyba. Vaizdo ir animacijos projekcijos nukelia žiūrovus į paslaptingą gyvūnų, gėlių ir vabzdžių karalystę... Per trimatį vaizdą siekiama pažvelgti į Coliukės pasaulį šių dienų vaiko akimis.


Coliukę pavadinčiau ne pagrindiniu, o jungiančiuoju personažu. Ji - kaip veidrodis, nuolat užduoda klausimus, į kuriuos atsakymų reikia ieškoti savyje. Pati Coliukė niekada neteigia, ji tik klausia. Spektaklyje nėra pateikiamas nė vienas atsakymas. Juos žiūrovas turi atrasti pats, – teigia režisierius.


2015 m., panaudodamas multimedijos galimybes, R. Matačius kartu su aktore Aušra Pukelyte Jaunimo teatre sukūrė spektaklį paaugliams Teritorija. R. Matačius už šį darbą buvo nominuotas Auksiniam scenos kryžiui.



Režisierius: Ričardas Matačius

Vaidina: Dalia Morozovaitė, Jonė Dambrauskaitė, Kristina Andrejauskaitė, Ignas Ciplijauskas, Nerijus Gadliauskas, Aleksas Kazanavičius, Janina Matekonytė, Kristina Ovčinikaitė, Aušra Pukelytė, Saulius Sipaitis, Simonas Storpirštis

Dramaturgas: Gailė Garnelytė

Kostiumų dailininkas: Berta Bocullaitė

Grimo dailininkas: Vaida Lingienė, Žydrūnė Misiūnienė

Scenografas: Simonas Dūda

Šviesų dailininkas, operatorius: Adomas Jablonskis

Video projekcijų režisierius: Justinas Vencius

Iliustratorius: Artiomas Brančelis

Spektaklio muzikos autorius: Martynas Bialobžeskis

Premjera: 2016 m. lapkričio 26 d.

Trukmė: 1 val. 20 min.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook