Šiandien

Renginys įvykoBalkonas | Jaunimo teatro spektaklis

Aprašymas

Žiūrovai į spektaklį įleidžiami nuo 18 metų.


Vienas reikšmingiausių XX a. dramos kūrinių. Jo pagrindiniai veikėjai – valdžios atstovai ir visuomenės normų sergėtojai, slapčia besinaudojantys „iliuzijų namų“ (tradicinis prancūzų viešnamio pavadinimas) paslaugomis. Genet provokuojančiai vaizduoja šiuolaikinės visuomenės modelį, nuplėšdamas socialinių vaidmenų kaukes ir parodantis valdžios prigimtį. Pjesėje persipina vodevilis ir filosofija, revoliucija ir kontrrevoliucija, iliuzija ir realybė. Balkonas buvo ne kartą statytas įvairiose pasaulio scenose. Pjesę interpretavo didieji XX scenos meistrai Peteris Zadekas, Peteris Brookas, Erwinas Piscatoras, Giorgio Strehleris. Taip pat lietuvių kilmės JAV režisierė JoAnne Akalaitis. Įtakingas dramos teoretikas Martinas Esslinas „Balkoną“ pavadino „vienu iš mūsų laikų šedevrų“. Lietuvoje Genet pjesė „Balkonas“ statoma pirmą kartą.


Ericas Lacascade‘as į prancūzų teatro elitą įsiveržė su Čechovo dramaturgijos adaptacijomis. Jo spektakliai pagal „Žuvėdrą“, „Ivanovą“ ir „Tris seseris“ tapo vienu didžiausių 2000-ųjų Avinjono teatro festivalio įvykių. 2002-aisiais ir 2006-aisias Lacascade’as savo pastatymus pagal Čechovo „Platonovą“ ir Gorkio „Barbarus“ pristatė Avinjono Cour d’Honneur (Popiežių rūmų Garbės kieme). Režisierius daugiausia interpretuoja klaiskos kūrinius (Čechovo, Molière‘o Racine‘o, Claudelio, Ibseno, Gorkio pjeses). Lacascade‘as vadovavo Centre Dramatique National de Normandie, dirbo garsiuose Prancūzijos teatruose l‘Odeon, TNS, Théâtre National de Bretagne. Jo spektakliai gastroliavo įvairiuose Europos teatro festivaliuose. Lacascade‘as aktyviai užisiima pedagogine veikla, ypatingą dėmesį skirdamas darbui su aktoriais. Savo pedagoginį darbo metodą jis taiko kurdamas kiekvieną spektaklį.


Lacascade‘o Balkonas apims skirtingas Jaunimo teatro erdves. Spektaklio kūrėjai žada intriguojančią kelionę po teatrą, kaip mažą visuomenės modelį, kvestionuojantį mūsų įsivaizdavimus apie gyvenimo teatrą, vaidybą ir tiesą.


Režisierius - Eric Lacascade (Prancūzija)


Vaidina: Kristina Andrejauskaitė, Tauras Čižas, Matas Dirginčius, Dainius Gavenonis, Giedrė Giedraitytė, Motiejus Ivanauskas, Emilija Jaujininkaitė, Ina Kartašova, Karolis Kasperavičius, Danutė Kuodytė, Martynas Nedzinskas, Kamilė Petruškevičiūtė, Arūnas Sakalauskas, Gediminas Storpirštis, Simonas Storpirštis, Dovilė Šilkaitytė, Adelė Šuminskaitė, Monika Vaičiulytė, Benita Vasauskaitė.


Meniniai bendraautoriai: Laure Werckmann, Leslie Bernard


Režisieriaus asistentas - Tauras Čižas


Tekstų vertėjas - Dainius Gintalas


Kostiumų dailininkė - Medilė Šiaulytytė


Scenografas - Marius Nekrošius


Scenografo ir kostiumų dailininkės asistentė - Milda Šaltauskaitė-Vilutė
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook