Šiandien

Renginys įvykoTarptautinė konkursinė programa – Aukštos įtampos zona (Skalvija)

Aprašymas

Bonobo

Vaidybinis / 2018 / Šveicarija / 18 min.

rež. Zoel Aeschbacher

Sugedus daugiabučio namo liftui susipina neįgalaus pensininko Felikso, vienišos motinos Anos, kuriai šiandien būtinai reik išsikraustyti, ir Seido, aistringo jauno šokėjo, likimai: bus bandoma jų kantrybė ir neišvengiamai artėjama prie situacijos sprogimo.

Ponas Marė / Mr. Mare

Animacinis / 2018 / Vengrija, Prancūzija / 19 min.

rež. Luca Tóth

Meilė atsiranda iš oro lyg auglys krūtinėje. Žiūrėdamas į rentgeno nuotrauką jaunas išvaizdus vyras su siaubu sužino, kad keistas, naviką primenantis gumbas ant jo krūtinės yra mažyčio, putlaus vyriškio viršugalvis. Įsisukęs jo kūne jis laukia, kada gims… „Ponas Marė“ yra siurreali, animacinė, kamerinė drama, vykstanti „apsėstoje“ klaustrofobiškoje erdvėje, kurioje stebime šios keistai vienas nuo kito priklausomos porelės meilės be atsako santykius.

Šerifas / The Sheriff

Dokumentinis / 2019 / Kolumbija / 26 min.

rež. Samuel Moreno Alvarez

„Šerifas“ yra viltingas pasakojimas apie gyvenimą. Paprastas vietinis gyventojas Fernandas, kurį išrinko šerifu, turi išspręsti asmeninę dilemą: ar jam iš tiesų patinka jo naujoji veikla, ar verčiau susigrąžinti senąjį gyvenimą?

Gyvuliai / Animals

Animacinis / 2019 / Danija / 7 min.

rež. Tue Sanggaard

„Gyvuliai“ yra absurdiškas šiuolaikinis trumpametražis filmas apie devynių žmonių transformaciją įstrigus važiuojančiame metro. Iš pažiūros normali diena pasuka keista linkme, kuomet neatsidaro metro durys. Nevykusios keleivių pastangos išeiti virsta nepasitenkinimo chaosu. Praradę bet kokį racionalumo pojūtį jie sulaukėja siekdami užtikrinti savo išlikimą.

Jupiteri! / Jupiter!

Fiction / 2018 / Prancūzija / 29 min.

rež. Carlos Abascal Peiró

Kalėdų diena, 2018 metai. Izabelė Barer ką tik tapo išrinkta partijos prezidente. Jos sūnui Jupiteriui, parlamentarės asistentui, buvo pavesta serviruoti unikalią oficialią dovaną: „Ortega“ kumpį.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook