Šiandien

Renginys įvykoTarptautinė konkursinė programa – Prieš srovę (Skalvija)

Aprašymas

Kai rūpesčiai pradeda taip slėgti, jog, rodos, viskas slysta iš rankų, filmų veikėjai turi pasirinkti – toliau grimzti į bejėgiškumą ir vienatvę ar bandyti išbristi. Visgi kovoti su socialiniais standartais, nusistovėjusiomis normomis, politiniais režimais, aplinkinių nuomone nėra taip paprasta. Ką pasirinktumėte – plaukti prieš srovę ar likti vienam minioje?

Marina

Dokumentinis, eksperimentinis / 2018 / Vokietija / 18 min.

rež. Julia Roesler

Rumunė slaugytoja Marina dirba kiaurą parą, be išeiginių privačiuose namuose Vokietijoje. Filmas pasakoja apie kasdienį konfliktą: Marina atlieka gyvybiškai svarbų emocinį darbą, tačiau pati gyvena toli nuo savo šeimos. Vienumoje dirbdama nepastebimą darbą seno vyro namuose Marina įkūnija „Pigią Rytų Europos darbo jėgą“.

Istorija / Story

Animacinis / 2019 / Lenkija / 5 min.

rež. Jolanta Bankowska

„Istorija“ apmąsto šiuolaikinį žmogų technologijų viešpatavimo laikais. Žiūrėti istorijas – populiari funkcija daugelyje socialinių tinklų platformų – matome vienišus arba jau abejingus juos supančiai tikrovei žmones. Veiksmas apima vieną dieną, jis papasakotas trumpomis, dažnai autoironiškomis scenomis, kuriose virtualus pasaulis įsismelkia į tikrovę.

Brolystė / Brotherhood

Vaidybinis / 2018 / Kanada, Tunisas, Kataras, Švedija / 25 min.

rež. Meryam Joobeur

Mahometas yra giliai sukrėstas ir įtarus, kuomet namo, į Tuniso kaimą, sugrįžta nutolęs vyriausias sūnus Malekas, vedinas jauna, paslaptinga žmona. Emociniai šeimos susitikimo sunkumai ir praeities žaizdos nulems tragiškas pasekmes.

Katino dienos / Cat Days

Animacinis / 2018 / Vokietija, Japonija / 11 min.

rež. Jon Frickey

Džirui bloga. Jo tėvas nuveža jį pas gydytoją. Gydytoja nustato nepavojingą diagnozę, tačiau ji sudrebina berniuko tapatybę.

Kartu į dangų / To Heaven, To Gather

Vaidybinis / 2018 / Taivanas / 24 min.

rež. Li-Yue Chang

Trejų metų mergytę Šiao Vu ir jos ožką senelis nuveža ir palieka prie našlaičių namų. Mergaitė skiriasi nuo kitų našlaičių. Ji užsidaro savo pasaulėlyje kartu su ožka ir jai nerūpi būti įvaikintai naujos šeimos. Dėl jos labai nerimauja prieglaudos seniūnė.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook