Šiandien

Renginys įvykoNacionalinė konkursinė programa I (Skalvija)

Aprašymas

Koks yra lietuviškas trumpametražis kinas? Šią apžvalgą pradeda pirmoji nacionalinės konkursinės programos dalis, kurioje esantys filmai aprėpia platų emocijų spektrą - nuo kinematografiškų vaizdų, kalbančių apie gyvybės grožį ir neišvengiamą laikinumą, animacinio pasakojimo apie mūsų plaukuose užkoduotus prisiminus iki tragikomiškos šeimos nesutarimus pasakojančios istorijos.

Vienas gyvenimas / One Life

Dokumentinis / 2019 / Lietuva / 19 min.

rež. Marija Stonytė

Privačioje fermoje gimęs drugelis yra parduodamas, kad taptų renginio puošmena. Jo kelionė į koncertų salę atspindi modernioje visuomenėje bandantį išgyventi gamtos sutvėrimą.

Šukavimas / Combing

Animacinis / 2019 / Lietuva / 5 min.

rež. Eglė Mameniškytė

Šukavimas – tai savistabos įrankis, meditatyvus veiksmas sukuriantis erdvę refleksijai. Animacija kuriamas autoportretas per judesį ir laiką, prisiminimą ir santykį su kitu. Plaukas tampa gija, jungiančia praeitį su dabartimi, prisiminimus bei esamą tėvo ir dukros ryšį.

Nacionalinės premijos laureatų vaikai / When Children Come Home

Vaidybinis / 2019 / Lietuva / 12 min.

rež. Kamilė Milašiūtė

Ieva ir jos brolis Kasparas negali įeiti į namus. Jų mama, užsirakinusi iš vidaus, į skambučius neatsako ir į beldimą nereaguoja. Atvykus vyriausiai sesei Dovilei, pasidaro aišku, jog kitos išeities nėra, tik laukti ir tikėtis, jog mamai viskas bus gerai.

Šeima / Family Unit

Vaidybinis / 2019 / Lietuva / 21 min.

rež. Titas Laucius

Eimantas su Migle draugauja dar tik keletą mėnesių. Kadangi Miglės senelis vienas gyvena kelių kambarių bute, Miglės tėvai nusprendžia, kad senelis galiausiai kraustysis gyventi pas juos. Norėdamas įtikti merginai, Eimantas atvyksta padėti Miglės šeimai kartu iškraustyti senelį ir kartu susipažinti su merginos tėvais. Tačiau ne visi šeimos nariai yra patenkinti Miglės vaikino buvimu.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook