Šiandien

Renginys įvykoPoema apie meilę ir jūrą

Aprašymas

Koncertas "Poeama apie meilę ir jūrą"

DIRIGENTAS - Tomas Ambrozaitis

ATLIKĖJAI

Asta Krikščiūnaitė (sopranas)

Tadas Motiečius (akordeonas)

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras

Sezono pabaigai Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras savo ištikimiems gerbėjams dovanos muzikinę „Poemą apie meilę ir jūrą“. Gegužės 30-ąją Klaipėdos koncertų salėje ją rimuos sopranas Asta Krikščiūnaitė, akordeonistas Tadas Motiečius ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras, vadovaujamas vyriausiojo dirigento Tomo Ambrozaičio.

Pirmoje koncerto dalyje išgirsite argentiniečio kompozitoriaus Astoro Piazzollos koncertą „Aconcagua“ (1979 m.), pritaikytą akordeonui ir simfoniniam orkestrui (originali versija skirta bandonijai, kameriniam orkestrui ir mušamiesiems). Aukščiausio Pietų Amerikos kalno Akonkagvos pavadinimas atspindi kompozitoriaus kūrybos viršukalnę, nes A. Piazzolla žinomas kaip nuevo tango kūrėjas, praturtinęs tradicinį tango džiazo bei klasikinės muzikos elementais. Solo partiją atliks jaunas ir perspektyvus akordeonininkas Tadas Motiečius.

Antroje koncerto dalyje prancūzų kompozitoriaus Ernesto Chaussono „Poemą apie meilę ir jūrą“ pristatys dainininkė Asta Krikščiūnaitė. Dviejų dalių vokalinis kūrinys, perskirtas nedidelio instrumentinio interliudo, yra nostalgija ir elegancija dvelkiančios devynioliktojo amžiaus pabaigos epochos kūdikis. Kompozitorius nutapė užgimstančios meilės paveikslą, taikliai atspindintį sentimentalaus grožio ir žaismės kupinas to laikmečio Paryžiaus meno salonų nuotaikas. Poetiškas tekstas kūrinyje įprasmintas subtilia, santūriai emocinga, lengva ir žėrinčia prancūzų muzikos kalba.

„Poemos apie meilę ir jūrą“ pirmoji premjera Lietuvoje įvyko 2016 m. Dainininkė A. Krikščiūnaitė ją traktavo elegantiškai, vengdama perdėto emocingumo, tačiau suvokdama tvirtą kūrinio muzikinę struktūrą.

Koncerto programa:

Astor Piazolla. „Aconcagua“

Atlieka Tadas Motiečius (akordeonas) ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras

Dirigentas Tomas Ambrozaitis

Ernest Chausson. „Poema apie meilę ir jūrą“.

Atlieka Asta Krikščiūnaitė (sopranas) ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras

Dirigentas Tomas Ambrozaitis

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook