Šiandien

Renginys įvykoŽvaigždžių karų siuita

Aprašymas

Teatralizuotas koncertas visai šeimai

Jaunuosius klausytojus kartu su tėveliais kviečiame apsilankyti teatralizuotame koncerte visai šeimai „Žvaigždžių karų siuita“. Tikimės, kad visiems bus smalsu išgirsti taip pavadintą garsaus amerikiečių kompozitoriaus ir dirigento Johno Williamso kūrinį, kurį atliks Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Karolio Variakojo.

Jau ne viena karta tapo kino sagos „Žvaigždžių karai“ gerbėjais. Populiaraus fantastikos filmų dalys pradėtos rodyti 1977 m. ir iki šių dienų filmuojamos vis naujos serijos.

Šios nesibaigiančios epopėjos muzikos autorius J. Williamsas yra vienas garsiausių kino muzikos kūrėjų pasaulyje. Jis sukūrė garso takelius filmams „Šindlerio sąrašas“, „Nasrai“, „Juros periodo parkas“, „Vienas namuose“ ir „Vienas namuose. Pasiklydęs Niujorke“, taip pat pirmiesiems trims „Hario Poterio“ filmams. Kompozitorius parašė muziką net ketverioms olimpinėms žaidynėms. J. Williamsas yra pelnęs penkis „Oskaro“, keturis „Auksinio gaublio“, septynis BAFTA ir 21 „Grammy“ apdovanojimus.

„Žvaigždžių karams“ parašytos muzikos trukmė – daugiau kaip 18 valandų; kompozitorius sukūrė apie 50 temų – tai unikalus reiškinys kino muzikos pasaulyje. JAV Kongreso biblioteka išsaugojo „Žvaigždžių karų“ garso takelį Nacionaliniame įrašų registre kaip „kultūriškai, istoriškai ir estetiškai svarbų“ kūrinį.

Šiame koncerte klausysimės paties J. Williamso sukomponuotos simfoninės siuitos. Gal jums tai bus pirmoji kelionė į beribį simfoninės muzikos pasaulį?
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook