Šiandien

Renginys įvykoSmuiko maestro ir orkestras

Aprašymas

Itališkosios kultūros atstovas, smuiko maestro Domenico Nordio vėl atvyksta sužavėti savo meistriškumu ir uždegti pietietišku temperamentu tiek klausytojus, tiek koncertinės scenos partnerius – Klaipėdos kamerinio orkestro narius.
Venecijoje gimęs atlikėjas nuo mažų dienų buvo vadinamas vunderkindu. Prestižiškiausiose pasaulio salėse su žymiausiais orkestrais ir dirigentais koncertuojantis smuikininkas 1988 m. laimėjo „Eurovizijos“ jaunųjų atlikėjų konkurso Didįjį prizą, atvėrusį jam vartus į visą pasaulį. Smuikininkas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su garsiąja „Sony Classical“, kuri leidžia visus jo įrašus.

D. Nordio noriai atlieka šiuolaikinę muziką, todėl kūrinių jam yra dedikavęs ne vienas italų kompozitorius. Savo programose jis dažnai ne tik griežia smuiku, bet ir diriguoja orkestrams.

Prieš dvejus metus pamaloninę klausytojus lengvu „Itališku desertu“, šįkart D. Nordio ir Klaipėdos kamerinis orkestras siūlo paragauti įmantresnio patiekalo. Jo sudedamosios dalys: Carlas Nielsenas, Felixas Mendelssohnas, Giuseppe Verdi, Mieczysławas Weinbergas. Neabejojame, kad ir šis meistriškai pagamintas muzikinis patiekalas įtiks jūsų skoniui!
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook