Šiandien

Renginys įvykoKaulo senis ant geležinio kalno

Aprašymas

Opera vaikams ir visai šeimai

Operos vaikams ir visai šeimai „Kaulo senis ant geležinio kalno“ muziką sukūrė žymus lietuvių kompozitorius Bronius Kutavičius. Autentiškas ir tikras šio autoriaus muzikos pasaulis artimas tiek suaugusiems klausytojams, ypač jaučiantiems ryšį su senąja tautos kultūra, tiek vaikams.

B. Kutavičiaus opera parašyta pagal poeto Sigitos Gedos libretą. Tai stilizuota pasaka, kurios veikėjai – Žvirblis su Pele, Sakalas, Žmogus, trys Senutės, Sakalo seserys, Mergelė gulbė, Žmogaus sūnus, Kaulo senis ir kiti. Kūrinys yra nedidelės apimties, orientuotas į vaikų klausymo galimybes. Originali partitūra netgi buvo skirta atlikti vaikams, tačiau šiam pastatymui sukurta nauja operos versija. Ją atlieka profesionalūs kolektyvai – Klaipėdos kamerinis orkestras ir mišrus choras „Aukuras“, taip pat dalyvauja Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinių vokalinis ansamblis, kuriam tenka ne tik dainuoti, bet ir vaidinti. Solistų partijas atlieka Rasa Ulteravičiūtė, Evelina Šimelionė ir Gytis Šimelionis, diriguoja Egidijus Kaveckas.

Operos premjera įvyko Klaipėdos koncertų salėje 2019 m. balandžio mėnesį. Pastatymui vadovavo režisierė Birutė Mar, scenos vaizdu ir atlikėjų kostiumais rūpinosi dailininkė scenografė Indrė Pačėsaitė. Operą vizualiai papildo Karolio Bratkausko vaizdo projekcijos.

Archajiško ir šiuolaikinio pasaulio susidūrimas, dermė ir dialogas nulėmė įtaigius operos režisūrinius ir muzikinius sprendimus. Ši B. Kutavičiaus kūrinio interpretacija dideliems ir mažiems klausytojams palieka labai gražų įspūdį. Kviečiame visa tai patirti patiems!
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook