Renginys įvykoAgresyvi komedija „Kas prieš karą pasiduokit“

  • Kaunas2020-09-04
  • Kaunas2020-09-04
  • Kaunas2020-09-05

Aprašymas

Nukelti kovo 18 ir 19 dienos spektakliai atitinkamai į rugsėjo 4 ir 5 dieną. Anksčiau pirkti bilietai galios. Bilietus galite grąžinti iki balandžio 2 dienos kasose, kuriose juos pirkote.

„Atsisveikinimas su agresyvia komedija „Kas prieš karą pasiduokit“ (N-18)

„Metas deramai atsisveikinti su spektakliu, nuo kurio prasidėjo visa dabartinė „Teatrono” veikla. Agresyvioje komedijoje „Kas prieš karą pasiduokit“ per penkis jos gyvavimo metus vaidino dešimt skirtingų žmonių, tad ir atsisveikinimas bus su didžiąja dalimi aktorių – pirmąją dieną vaidins pati pirma spektaklio sudėtis, išleidusi premjerą, antrąją dieną vaidins tie, kuriems teko vaidinti paskutiniuosius kartus.“

Žiūrovams žadama, jog agresyvioje komedijoje nebus rodoma nieko baisiau už internete, televizijoje ar paprasčiausiai gatvėje matomus vaizdus, neretai keliančius baimę ne tik II-ojo pasaulinio karo meto, bet ir šių dienų žmogui. Visas spektaklio siužetas sukurtas pagal realius įvykius. Remiamasi straipsniais, video medžiaga – visa akivaizdžia informacija, kuri įrodo, kad karas vienokia ar kitokia forma vyksta ir dabar. Čia kalbama apie informacinį karą, kurio dėka žmonės gali demonstruoti agresiją ir smurtą įvairiausiomis formomis.

„Kas prieš karą pasiduokit“ – tai trupės „Teatronas“ pusantrų metų vykdyto teatrinio tyrimo rezultatas. Šio spektaklio kūrybinis procesas prasidėjo 2013 m. vasarą. Pradinė užduotis trupei buvo išsirinkti vieną II-ąjį pasaulinį karą išgyvenusį, jo metu kūrusi menininką, detaliai išsianalizuoti jo biografiją ir tai perkelti į sceną. Vykdydami užduotį aktoriai suvokė, kad tai, kas vyko beveik prieš šimtmetį, emociškai suvokiama ir jiems patiems. Šis pradinis biografijų tyrimas parodė, kad žmonės nėra tokie skirtingi, kad tiek menininkai, jų idėjos, vertybės, tiek jų kūrybinės sąlygos vienokiomis ar kitokiomis aplinkybėmis siejasi ir netgi yra nukreiptos panašia linkme.

Dėl to, buvo nuspręsta, jog šis spektaklis turi diskutuoti ne apie tam tikru laikotarpiu kentėjusius menininkus, bet apie paprastus, besikartojančios lemties žmones. Taip gimė šios agresyvios komedijos esminė idėja - kultūra pasireiškia ne per ją kuriančius, bet per ją priimančius, patiriančius žmones.

Kaleidoskopiniu „gyvenimo nuotrupų” principu teatro trupė „Teatronas“ kaitaliodami šių dienų įvykius su septyniasdešimties metų praeitimi, nesiekia atlikti muziejaus funkcijos. „Kas prieš karą pasiduokit“ spektakliu stengiamasi parodyti, jog neretai prieš propagandą, pseudo-kultūrą belieka kovoti pasitelkiant refleksyvumą, ironiją ir kūrybiškumą – priemones, kurios neretai įvardijamos kaip pasidavimas.

Režisierius: Gildas Aleksa

Scenografas ir šviesų dailininkas: Aistis Lansbergas

kovo 18 d. I sudėtis

Aktoriai: Milda Naudžiūnaitė, Renida Baltrušaitytė, Gintautas Ulmis, Valerijus Kazlauskas ir Džiugas Kunsmanas.

kovo 19 d. II sudėtis

Aktoriai: Milda Naudžiūnaitė, Renida Baltrušaitytė, Milda Jonaitytė, Arnas Ašmonas ir Karolis Kasperavičius.

N-18

Renginio trukmė: 1 val. 40min. (1 pertrauka)

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook