Šiandien

Renginys įvykoSTALO TEATRAS | Spektaklis-dirbtuvės „Aplink pasaulį per vieną spektaklį”

  • Vilnius2020-05-23
  • Vilnius2020-05-23
  • Vilnius2020-05-24
  • Vilnius2020-05-24

Aprašymas

Visada premjera! Spektaklis-dirbtuvės "Aplink pasaulį per vieną spektaklį"

pagal Ž.Verno nuotykių romanus

Žiulio Verno kuriamas nenutrūkstamų nuotykių pasaulis pirmiausia mums atveria neįkainojamas fantazijos galimybes, t.y. paslaptingą būdą keliauti į bet kurį pasaulio kraštą nė neišeinant iš savo kambario... Šios (visada) premjeros tikslas ir yra atverti vaikų vaizduotę bei pristatyti jiems šį stebuklingą, kiekviename iš mūsų glūdintį mechanizmą, kurį įvaldžius ir kuriuo tinkamai pasirūpinus jau niekada nebeteks nuobodžiauti!

Trijų dalių nuotykis-žaidimas apjungia tris skirtingas nuotykinių kelionių erdves: sausumą, vandenį ir orą. Į pagalbą pasitelkę Žiulio Verno aprašytus, laiko patikrintus nuotykius, trys žmonės-orkestrai kartu su trimis žiūrovų grupėmis leidžiasi į dailės, muzikos, literatūros ir teatro stichijas...

Pasirinkę moderuojamos kūrybos žanrą, menininkai padeda atskleisti spektaklio-dirbtuvių dalyviams jų viduje tūnančius dailininkus, muzikantus, režisierius ir aktorius... Tad spektaklyje, pasiryžusiame vienu ypu apskrieti visą pasaulį, laukia ne tik daugybė neįtikėtinų, klasika virtusių nuotykių, bet ir galimybė praktiškai prisiliesti prie įvairiausių meno formų, instrumentų, teatrinių žaidimų... Galiausiai, visi šie meniniai bandymai sugula į vieną bendrą visumą, kurią galima pamatyti (o ir įgarsinti!) populiariausioje šių laikų scenoje – ekrane.

Šeimai ir mokyklinio amžiaus vaikams

Kūrybinė komanada: Paulius Juodišius, Saulė Degutytė, Snieguolė Dikčiūtė

Šviesų dailininkas - Tadas Juozapaitis

Spektaklio-dirbtuvių trukmė – 2.5 val.

Spektaklio sukūrimą parėmė Lietuvos kultūros taryba

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook