Šiandien

Renginys įvykoKino teatras ARLEKINAS: Daktaras Dolitlis (dubliuotas)

Aprašymas

Gyvenimą sukrėtus tragedijai, kadų kadaise garsiu veterinaru buvęs daktaras Dolitlis (akt. Robert Downey Jr.) dienas leidžia savo rūmuose, mėgaudamasis egzotinių gyvūnų draugija. Jaunajai karalienei (akt. Jessie Buckley) sunkiai susirgus, Dolitlis priverstas palikti namus ir, ieškodamas vaistų, leistis į paslaptingą salą, kupiną pavojų. Čia daktarui teks pademonstruoti išmonę ir drąsą, stoti į kovą su senais priešais ir atrasti dar nematytus padarus. Įspūdingoje kelionėje draugiją Dolitliui palaikys spalvingi personažai – daktaro mokiniu apsiskelbęs Tomis (akt. Harry Collett) ir siautulingas gyvūnų būrys – optimistinis poliarinis lokys, patarėjos vaidmenį atliekanti papūga, nerimo kamuojama gorila, ciniškas strutis, kuoktelėjusi antis ir daugelis kitų!

Daktaras Dolitlis – Pirmojo pasaulinio karo apkasuose gimęs personažas. Jį sugalvojęs karys Hugh John Lofting siekė pabėgti nuo bauginančios kasdienybės ir panirti į fantazijų pasaulį kurdamas linksmas istorijas. Ilgainiui jos virto viso pasaulio vaikų mėgstamais pasakojimais apie geraširdį veterinarą, mažuosius skaitytojus supažindinantį su įvairiausiaisiais gyvūnais ir dovanojantį nuotykius.

Hugh John Lofting knygos apie garsųjį daktarą buvo ekranizuotos daugybę kartų, tad Dolitlio kepurę kino ekrane anksčiau matavosi tokie aktoriai kaip Eddie Murphy ir Rex Harrison, o 2020-aisiais į vaidmenį įsijaus brangiausiai apmokamu pasaulio aktoriumi tituluojamas Robert Downey Jr.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook