Šiandien

Renginys įvykoDvigubas rečitalis | PETRAS GENIUŠAS, DANIEL CIOBANU fortepijonai

Aprašymas


„Dvigubame rečitalyje“ susitiks skirtingoms šalims ir meninėms patirtims atstovaujantys prestižinių tarptautinių konkursų laureatai – lietuvių fortepijono guru Petras Geniušas ir kylanti rumunų fortepijono žvaigždė Danielis Ciobanu. Tai gerbiamas profesorius, kurio pedagoginę patirtį ypač vertina Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai, visame pasaulyje vykstančių meistriškumo kursų klausytojai ir buvęs jo studentas Škotijos karališkojoje akademijoje, kurio nepriekaištinga technika ir ryškus atlikimo stilius palaipsniui atveria žymiausių koncertinių salių duris.

Pasak New York Classical Review atsiliepimo, „pakaktų vien akinamos Ciobanu technikos, kad šį atlikimą būtų galima vadinti jaudinančiu, o kur dar jo galingas garso išgavimas, lyg be pastangų lakstantys pirštai ir sykiu preciziškas delikatumas, sustiprinę ir šiaip nepaprastai jautraus bei išraiškingo muzikavimo įspūdį... “

Dalintis savo sukaupta patirtimi ir interesais P. Geniušui yra taip įprasta, kaip ir nerti į kartais rizikingas naujų išraiškos formų, nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškas. Platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą puikiai įvaldžiusio pianisto scenos partneriais būna tiek pripažinti meistrai, tiek ir talentingiausias jaunimas.

„Danielis Ciobanu yra pats žymiausias iš mano buvusių mokinių, – pasakoja P. Geniušas. – Mes kartu su juo jau grojome jo vadovaujamame festivalyje, vykstančiame jo gimtajame mieste Rumunijoje. Šioje programoje mes norėjome atlikti kažką techniškai ypač sunkaus, todėl pasirinkome Maurice’o Ravelio Siuitą Nr. 2 iš muzikos baletui „Dafnis ir Chlojė“, aranžuotą fortepijoniniam duetui. O kitą to paties autoriaus kūrinį – populiarųjį „Valsą“ abu esame groję solo, o dabar atliksime kaip duetas.“

Pirmojoje koncerto dalyje išlavintu muzikiniu skoniu, interesų platumu ir jautrumu garsui pasižymintis P. Geniušas skambins Ludwigo van Beethoveno, Philipo Glasso ir Samuelio Barberio kūrinius fortepijonui solo. Gražiausių šio dvigubo koncerto įspūdžių jums tikrai nepristigs!

Sudainavus gamą ir akimis paganius vaivorykštę, netruks prabėgti dar kelios dienos ir atskubės Klaipėdos koncertų salės 15-asis gimtadienis! Susitikime!
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook