Šiandien

Renginys įvykoIŠ MEILĖS TIESAI

Aprašymas

Sunku įsivaizduoti dabartinę Lietuvą, o juolab visą Europą, be Reformacijos. Tai – neįkainojamų permainų laikas, padovanojęs laisvo ir gyvo tikėjimo supratimą, neaprėpiamus turtus mene, architektūroje, kultūroje ir davęs mums rašybą. Šie lemiami istorijos posvyriai įvyko Reformacijos idėjoms pasišventusių žmonių, kuriuos mes šiandien vadiname REFORMATORIAIS, dėka.

Koncertas „Iš meilės tiesai“ skirtas Lietuvos reformatoriams pagerbti. Už parduotus bilietus surinktos lėšos bus skirtos Reformatorių paminklui statyti. Susitelkime didžiam darbui – atgaivinti istorinį Reformatų skverą Vilniuje, Pylimo gatvėje, ir čia pastatyti paminklą Reformacijos ir lietuviškos raštijos pradininkams. Juk tai – pats Martynas Mažvydas, Abraomas Kulvietis, Stanislovas Rapolionis, Baltramiejus Vilentas, Jonas Bretkūnas, Andrius Volanas,  Juodasis ir Rudasis Radvilos,Merkelis Petkevičius, Jokūbas Morkūnas. Šios asmenybė suteikė postūmį laisvai minčiai ir svarbiausia – padovanojo unikaliajai senajai lietuvių kalbai raštiją. Argi galėtume nejausti pareigos padėkoti tiems, dėl kurių lietuviškas spausdintas žodis susilaukia pagarbos ir dėmesio visame pasaulyje? Prisijunkime visi prie skulptorės Dalios Matulaitės ir architekto Juro Balkevičiaus darbo, pagal architektės J. S. Večerskytės-Šimeliūnės projektą renovuoto skvero erdvėje, pastatyti visos šalies kultūrai bei istorijai svarbų ir reikšmingą paminklą.

Atlikėjai prisideda prie šio prasmingo darbo savo talentu, meninėmis idėjomis, vertybėmis ir meile tiesai. Taip bus atiduodama duoklė daugiasluoksniam kultūriniam posūkiui mūsų istorijos raidoje ir išreiškiamas dėkingumas tautinės pažangos bei vidinės šviesos formuotojams, iš pagrindų nulėmusiems mūsų tapatybę šiandien. Tad kviečiame kartu atsigręžti į lemtingas permainas mūsų šalies ir visos Europos kolektyvinėje sąmonėje ir kartu padėti kertinį paminklo akmenį.

Specialiai šiam vakarui paruoštą programą atliks Lietuvos operos solistai: Vaidas Vyšniauskas (Kristian Benedikt) (tenoras), Jonas Sakalauskas (baritonas), Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas), Liudas Mikalauskas (bosas) ir instrumentalistai: Vilius Kalvėnas (klarnetas), Greta Maknickaitė (smuikas), Olga Taškinaitė (koncertmeisterė). Koncerte taip pat dalyvauja mišrus choras „Sonoros“ vadovaujamas Valerijos Skapienės. Renginį veda Eglė Kirilauskaitė poetė, skaitovė.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook