Šiandien

Renginys įvykoBalfolklo šokių pamokų abonementas

Aprašymas

Vilniaus universiteto Kultūros centras kviečia išmokti šokti balfolką!

Balfolkas – tai bendras Europos folklorinių šokių, atgaivintų ir vėl pradėtų šokti XX a. aštuntąjį dešimtmetį Prancūzijoje, pavadinimas. Palyginti jauno šokio išpopuliarėjimą lėmė talentingų muzikantų gebėjimas modernizuoti liaudies muziką. Atradę naują gerai žinomų melodijų skambesį, žmonės pradėjo šį šokį šokti dėl savęs, o ne dėl pasirodymo scenoje.

Tęstinių šokių mokymų metu vasario – kovo mėnesiais būsite supažindinti su plačiu balfolko repertuaru: nuo tradicinių šokių iš skirtingų Prancūzijos regionų (ratu, po keturis, poromis ar eilėmis) iki improvizacijų moderniųjų mazurkų ar ratinių šokių keičiantis poromis. Visą mokymų ciklą vainikuos vakaronė su gyva muzika šokant tai, kas išmokta šešių pamokų metu.

Laukiama mišri grupė (šokių patirtimi ar balfolko žiniomis), pasiryžusi aktyviai, socialiai ir smagiai leisti šeštadienius, panyrant į turtingą ir Europoje populiarią balfolko kultūrą!

Šokių pamokas ves ir su jo ištakomis supažindins etnochoreografė Goda Sungailaitė. Pasak jos, balfolke labai stipri šokių kolektyvinė dvasia ir išsiveržimas iš vienos šalies tradicijos ribų. Šie šokiai tinka kiekvienam, svarbu norėti šokti, atrasti, bendrauti šokio forma. Jis puikiai tinka tiems, kurie nori geriau pažinti save, savo kūno galimybes.

Balfolko šokių pamokų laikas: Vasario 22 d. (šeštadienis) 13.00-14.30 (nemokama įvadinė pamoka, būtina išankstinė REGISTRACIJA)

Vasario 29 d. (šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 7 d. (šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 14 d.(šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 21 d.(šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 28 d.(šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 28 d. 18-21 val. baigiamasis vakaras su „gyva“ muzika!

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook