Šiandien

Renginys įvyko„Kandidas, arba optimizmo mirtis“ (16+) / Teatro trupė „Teatronas“ / „TheATRIUM“ 2020

  • Klaipėda2020-08-07
  • Klaipėda2020-08-07

Aprašymas

05-22 18.00 val. „Kandidas, arba optimizmo mirtis“ perkėliamas į 08-07 18.00 val. Bilietus galite grąžinti nuo birželio 23 d. iki liepos 7 d. bilietų įsigijimo vietoje arba internetu. Jei bilietus įsigijote teatro kasoje, kreipkitės: el. p. info@tiketa.lt, tel. nr. +37061378464.

Pagal Volterą

Režisierius, kostiumų dailininkas Gildas Aleksa

Scenografai Aistis Lansbergas ir Martynas Arlauskas

Kompozitorius Jokūbas Tulaba

Šviesų dailininkas Aistis Lansbergas

Vaidina:

Arnas Ašmonas, Renida Baltrušaitytė, Matas Dirginčius, Milda Naudžiūnaitė, Karolis Kasperavičius, Milda Jonaitytė.

Trukmė 1 val. 40 val. (be pertraukos)

Premjera 2019

Spektaklis „Kandidas, arba Optimizmo mirtis“ remiasi Voltero filosofine apysaka, kritikuojančia Leibnizo optimizmo filosofiją. Šioje interpretacijoje pasakojimas pradedamas nuo sunkumų, sukeltų konflikto tarp karjeros galimybių pažado ir realybės, kurioje rinka visiškai pasikeitusi ir tenka dirbti daugiau nei vieną darbą, neturint laiko sau. Remdamiesi improvizacijomis ir Z. Baumano, J. M. Coetzee ir A. Gregory tekstais, spektaklio veikėjai bando atrasti prasmę savo privilegijuoto pasaulio problemose ir sukurtose tragedijose.

Spektaklis nagrinėja jaunosios kartos ambicijų, idealizmo ir jaunatviško maksimalizmo skaudų susidūrimą su realybe, kurioje pragyvenimas, išgyvenimas ir sugyvenimas atima svajonių įgyvendinimo laiką, o vėliau – ir norą. Optimistiškai auklėti būti ypatingais, užkariauti pasaulį ir siekti savo svajonių, nes „viskas įmanoma“, realioje „gyvenimo rinkoje“ atrandame, kad tenka daryti darbus, o ne svajones, pasaulyje išgyventi, o ne jį taisyti.

Bilietai brangs.

PASTABA: Žiūrovai, įsigiję bilietus su nuolaida, įeidami į žiūrovų salę, kartu su bilietu PRIVALO pateikti dokumentą, įrodantį teisę naudotis nuolaida.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook