Šiandien

Renginys įvyko„Bado meistras“ / Teatras „Meno fortas“ / „TheATRIUM“ 2020

Aprašymas

05-21 20.00 val. „Bado meistras“ perkėliamas į 08-06 20.00 val. Bilietus galite grąžinti nuo birželio 23 d. iki liepos 7 d. bilietų įsigijimo vietoje arba internetu. Jei bilietus įsigijote teatro kasoje, kreipkitės: el. p. info@tiketa.lt, tel. nr. +37061378464.

Režisierius Eimuntas Nekrošius

Scenografas Marius Nekrošius

Kostiumų dailininkė Nadežda Gultiajeva

Šviesų dailininkas Audrius Jankauskas

Garso režisierius Arvydas Dūkšta

Režisieriaus asistentas Tauras Čižas

Vaidina:

Viktorija Kuodytė, Vaidas Vilius, Vygandas Vadeiša, Genadij Virkovskij

Trukmė 1 val. 30 min.

Premjera 2015

Pagal Franzą Kafką

Jei reikėtų išskirti vienintelį metų teatro įvykį, tai būtų Eimunto Nekrošiaus „Bado meistras“ pagal Franzo Kafkos novelę. Viskas pusbalsiu, bet smeigia giliai: turinys prislegia, o kūrėjų talentas pakylėja. Jautiesi sutraiškytas, nes suvoki, kad žmogus, tikėjęs gyvenimo prasmingumu, yra „palaidotas kartu su savo šiaudais“. Bet esi ir laimingas, kad patyrei spektaklį.

„Bado meistre“ E. Nekrošius ironizuoja pats save ir savo indėlį į teatro meną taip nutrūktgalviškai, kaip tą gali daryti tik didieji menininkai. Jis apgauna lūkesčius žiūrovų, atėjusių sulyginti Kafkos tekstą su sceniniu analogu. Ryžtingai atmesdamas savo niūrų simbolizmą, paverčia jį klounada, kurioje „metaforos“ tampa klounų „gegais“, o jų pasirodymų struktūra primena aikštės balaganą. Jis atmeta gražbylystę, nusipurto gerbėjų ir tyrinėtojų užkrautus jam įpareigojimus. Jis liudija teatrą kaip gyvą ir nuoširdžią kūrybą, kuriai nesvetimas chuliganiškumas.

„Virtuoziška, bebaimė Viktorija Kuodytė nepadaro nė vieno netikro judesio. Iš jos kūno „atimti sentimentai“, jis – darbinis instrumentas, jį purto, kaip kriaušę, jis susmunka, kaip skudurėlis, įsitempia, kaip styga. Darbinio arkliuko kūnas, balerinos ir gimnastės kūnas, kūnas – dvasia. Neigiamas badavimo procesas Nekrošiaus spektaklyje paverčiamas himnu kūrimui, savotišku kūrybos himnu, išgiedotu blyškiomis mirštančio herojaus lūpomis.“

A. Pronin „Negailint savo pilvo“

Bilietai brangs.

ĮSPĖJIMAS: spektaklio metu yra rūkoma.

PASTABA: Žiūrovai, įsigiję bilietus su nuolaida, įeidami į žiūrovų salę, kartu su bilietu PRIVALO pateikti dokumentą, įrodantį teisę naudotis nuolaida.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook