Renginys įvykoPasiūlymai grupėms: Mindaugas Nastaravičius „DEMOKRATIJA“, rež. Paulius Ignatavičius

Aprašymas

◊ 2014 m. Auksinis scenos kryžius. Geriausia nacionalinė dramaturgija – Mindaugas Nastaravičius

Režisierius - Paulius IGNATAVIČIUS

Dailininkė - Gintarė JONAITYTĖ

Kompozitorius - Vladas DIENINIS

Vaidina: Rimantas BAGDZEVIČIUS, Marijana BILINSKAITĖ, Algirdas DAINAVIČIUS, Algirdas GRADAUSKAS, Tadas GRYN, Elzė GUDAVIČIŪTĖ, Rimantė VALIUKAITĖ, Toma VAŠKEVIČIŪTĖ.

Spektaklis „Demokratija“ – groteskiška istorija apie daugiabutyje gyvenančius kaimynus, kuriems įgrysta nuolat dingstanti elektra. Kaimynai suvokia šios problemos priežastį – elektros instaliacijoje apsigyveno graužikai. Įkūrę namo bendriją, kaimynai svarsto, kokiu būdu „padaryti tvarką“. Galiausiai, jie nusprendžia, kad naikinti reikia ne tik graužikus.

Ši pjesė 2013-ųjų lapkritį pristatyta Nacionalinės dramaturgijos festivalyje „Versmė“. Užuot rengęs pjesių idėjų konkursą, Lietuvos nacionalinis dramos teatras pasikvietė tris jaunus dramaturgus ir užsakė jiems parašyti po pjesę, kurios tema – „Graži tu, mano brangi tėvyne“. Nuo rašymo pradžios kūrybiniame procese dalyvavo ir trys jauni režisieriai.

Dramaturgas Mindaugas Nastaravičius ir režisierius Paulius Ignatavičius – vienas iš trijų duetų. Pasak spektaklio autorių, piliečių renkamos valdžios ir jos galios tema subrendo diskutuojant apie vieną šiandieninių politinių bei socialinių problemų – lietuvių ir lenkų santykius.

„Mums atrodo, kad gatvių pavadinimai dviem kalbomis ar lenkiškų pavardžių rašymas originalo kalba – smulkmenos, kurias tam tikri asmenys sureikšmina ir paverčia dviejų tautų konfliktu. Žymus lenkų istorikas ir publicistas Adamas Michnikas tokius žmones vadina kenkėjais ir naikintojais. Pelės ir kiti parazitai – taip pat yra smulkmenos, tačiau kas atsitinka, kai ima atrodyti kitaip? Šis spektaklis – apie kenkėjus ir naikintojus. Apie mus pačius“, – teigia jaunieji kūrėjai.

„Demokratija“ – trečioji poeto ir dramaturgo M. Nastaravičiaus pjesė. Dvi ankstesnes – „Paukštyno bendrabutis“ (2012 m.) ir „Kita mokykla“ (2013 m.) – Klaipėdos jaunimo teatre pastatė Valentinas Masalskis.

Nepateikusieji pažymėjimų bilietui su nuolaida į teatrą neįleidžiami, o pinigai už bilietus negrąžinami.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook