Šiandien

Renginys įvykoSIMFONINĖS MUZIKOS PUOTA | Lukas Geniušas, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Aprašymas

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) programoje pasirodysiantis pianistas Lukas Geniušas vertinamas kaip vienas įdomiausių ir savičiausių savo kartos menininkų pasaulyje. Sidabro medalis Tarptautiniame P. Čaikovskio konkurse jam atvėrė prestižinių koncertų salių duris. Atlikėjo koncertų maršrutai veda nuo Paryžiaus iki Tokijo, nuo Montevidėjaus iki Toronto. Ateinančią vasarą 30-ies sulauksiantis L. Geniušas per sezoną sugroja daugiau nei 70 koncertų. „Spindesys ir branda, nugalėtojo talentas ir gili interpretacija“, – taip pianisto grojimą apibendrino Didžiosios Britanijos dienraštis The Guardian. Menininkas žavi klausytojus ne tik įspūdingu virtuoziškumu, bet ir intelektine ištarme, temperamento, emocijų ir logikos derme.

Kartu su LVSO L. Geniušas interpretuos Sergejaus Rachmaninovo Trečiąjį koncertą fortepijonui ir orkestrui. Tai ne tik vienas didžiausių ir sudėtingiausių kompozitoriaus kūrinių, bet ir jo paties mėgstamiausias iš visų keturių koncertų fortepijonui.

Antrojoje koncerto dalyje LVSO atliks Dmitrijaus Šostakovičiaus Ketvirtąją simfoniją. Ši simfonija tapo savotišku kompozitoriaus pasipriešinimo sovietinei valdžiai įrankiu. Savo gyvenimo pabaigoje D. Šostakovičius sakė: „Valdžia darė viską, kad priverstų mane atgailauti ir išpirkti savo nuodėmę. Bet aš atsisakiau. Tada buvau jaunas ir fiziškai stiprus. Užuot atgailavęs, sukūriau savo Ketvirtąją simfoniją.“

Programą „Simfoninės muzikos puota“ diriguos orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyr. dirigentas, Nacionalinės premijos laureatas Gintaras Rinkevičius.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook