Šiandien

Renginys įvykoKino teatras ARLEKINAS: Protėvių šauksmas

Aprašymas

Saulėtoje Kalifornijoje, didžiuliame gyvulių ūkyje, gyvena jaunas, stiprus ir protingas šuo Bakis. Senbernaro ir škotų aviganio mišrūnas pasižymi abiejų veislių geriausiomis savybėmis ir yra puikus pagalbininkas fermoje. Šuns jėgą ir protą pastebi bei vertina ne tik jo šeimininkai, bet ir pašaliečiai, tarp kurių pasitaiko ir tikrų niekadėjų. Pavyzdžiui, tokių, kurie vagia šunis, kad juos pardavę užsidirbtų.

Būtent toks likimas laukia ir Bakio: jį pavagia ir išgabena į Aliaską, kur parduoda rogėms tampyti. Iš visą gyvenimą pažinotos jaukios ir saulėtos Kalifornijos patekęs į atšiauriąją Aliaską, Bakis patiria tikrą šoką. Tačiau tai – ne vienintelis sunkumas jo gyvenime. Tikrieji sunkumai tik prasideda: Bakis įkinkomas į roges su kitais šunimis – išvargusiais, pusiau sulaukėjusiais ir piktais. Prie ankstesnių šeimininkų meilės ir gerumo pripratęs Bakis greitai suvokia, kad ankstesni įpročiai čia nieko verti. Norėdamas išgyventi, šuo privalo elgtis taip, kaip ir kiti jo likimo broliai.

Bakio gyvenimas šiek tiek palengvėja, jam sutikus šunis mylintį aukso ieškotoją Džoną Torntoną (aktorius Harrison‘as Ford‘as). Vyras supranta sunkią šunų dalią ir elgasi švelniai ir draugiškai. Palaikomas supratingo Žmogaus ir naudodamasis savo protu, jėga ir išmanumu, Bakis pamažu tampa tikru lyderiu.

Įspūdingas nuotykių filmas „Protėvių šauksmas“ sukurtas pagal to paties pavadinimo Džeko Londono apsakymą, pirmąkart išleistą 1903 m. ir išpopuliarinusį 27-erių metų rašytoją.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook