Šiandien

Renginys įvykoFestivalis „Pavasaris White Piano Hall“. SOLO-ORCHESTRA / Akordeono muzikos magija

  • Vilnius2020-05-30
  • Vilnius2020-05-30

Aprašymas

Dėmesio! 2020 kovo 21 d. koncertas Festivalis „Pavasaris White Piano Hall“. SOLO-ORCHESTRA / Akordeono muzikos magija nukeliamas į 2020 gegužės 30 d. Bilietai galios tie patys. Informacija dėl bilietų grąžinimų bus paskelbta vėliau.

SOLO-ORCHESTRA

solinis atlikimas – orkestrinis skambesys

Akordeonistas Romas Morkūnas yra nepaprastas, visapusiškas muzikantas ir kompozitorius. Savo atlikimu jis peržengia standartinių muzikos stilių ribas ir įrodo, kad muzikoje neegzistuoja jokie barjerai.

Atlikėjas, daugelį metų grojęs įvairių ansamblių sudėtyse, į sceną žengia su soline programa „OLD STORIES“, kurios atlikimui maksimaliai išnaudoja visas akordeono galimybes. Garso ir perkusiniai efektai, dėka „Loop Station“, sukuria įspūdį, jog scenoje groja orkestras.

Programoje skambės pačio atlikėjo sukurti bei aranžuoti kūriniai, kuriuose jungiami electro, minimal, jazz ir pasaulinės muzikos stiliai, girdimi klasikos pasažai bei šiuolaikinės muzikos akcentai.

Su beribe ekspresija ir energija akordeonu atliekamos visiškai netikėtos kompozicijos, priverčia naujai atrasti šį instrumentą.

SCENOJE TIK VIENAS ŽMOGUS, TAČIAU TO UŽTENKA AKORDEONO MUZIKOS MAGIJAI ATSKLEISTI.

https://solo-orchestra.lt/

https://www.facebook.com/SoloOrchestra

Romas Morkūnas – jaunos kartos Lietuvos akordeonistas, daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas. Mokytis groti akordeonu pradėjo Joniškio meno mokykloje, vėliau studijas tęsė Šiaulių konservatorijoje. Profesionalaus atlikimo meno mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kurioje 2010 m. įgijo muzikos magistro kvalifikacinį laipsnį.

Už aktyvumą, kūrybingumą ir pasiektus svarius laimėjimus tarptautiniuose konkursuose Romas Morkūnas buvo apdovanotas Ministro Pirmininko bei Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštais.

2013 – 2017 metais dėstė akordeono specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, buvo Lietuvos akordeonistų asociacijos (LAA) jaunimo sekcijos pirmininku.

Atlikėjas aktyviai dalyvauja Lietuvos akordeonistų koncertiniame gyvenime, tarptautiniuose festivaliuose, seminaruose, meistriškumo pamokose. Yra paruošęs solinių rečitalių, koncertuoja įvairių ansamblių sudėtyse su žinomais Lietuvos atlikėjais. Kaip solistas grojo su Šiaulių miesto bei Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto kameriniais orkestrais.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook