Šiandien

Renginys įvykoSpektaklis

Aprašymas

Miestas prie jūros. Čia gyvena tie, kurie lieka ant kranto. Čia parplaukia tie, kurie buvo jūroje. Iš čia išlydima į jūrą. Čia nuolatinis žmonių ir vandens judėjimas sukelia skersvėjus, kurie kiaurai perpučia galvas ir širdis. Iš jų išlaisvinti jausmai ir mintys šokdami pasklinda gatvėse. Šis spektaklis apie miestą prie upės. Perskelta pusiau Dangės – ant žemės nusileidusio dangaus ruoželio – Klaipėda dalijasi į seną ir naują, darbdavių ir darbininkų, kovotojų už išlikimą ir nugalėtojų be kovos.

Šis spektaklis ir apie miestą prie uosto, dundančio geležinkeliu ir inkščiančiu kranais. Apie miestą be istorinės atminties ir su viena turtingiausių miestietiško gyvenimo istorijų Lietuvoje. Apie džiazo, teatro, grožio salonų, rekonstrukcijų, slaptų reikalų, išbandymų, prisiminimų, keistų žmonių, šokančių maišelių, šeimų, daugybės tautų miestą. Apie tuščias gatves ir miesto aprašymus, kuriuose nėra vietos žmonėms.

Ir apie žmones. Klaipėdoje gyvenusius ir gyvenančius. Savo noru ar atsitiktinai čia atsidūrusius. Apie tuos, iš kurių veido matosi, kad jie Klaipėdiečiai, ir tuos, kurie čia atvažiavo trumpam ir liko. Spektaklis yra apie tikras, tikrų žmonių patirtis. Ir dar šiek tiek apie fantaziją, mistiką, svajones.

Režisierius: Jonas Tertelis
Kompozitorius: Martynas Bialobžeskis
Scenografė ir kostiumų dailininkė: Guoda Jaruševičiūtė
Dramaturgė: Kristina Steiblytė
Šviesų dailininkas: Julius Kuršis
Vaidina: Laima Akstinaitė, Justina Burakaitė, Paulius Pinigis, Simas Lunevičius, Rugilė Latvėnaitė, Donatas Želvys.

Trukmė: 2 val.
PREMJERA: 2020 m. vasario 28 d.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook