Renginys įvykoLVSO | ALEXANDER KNIAZEV: VIOLONČELININKAS IR PIANISTAS

Aprašymas

L. van Beethoven. Koncertas fortepijonui Nr. 3 c-moll, op. 37

C. M. von Weber. Uvertiūra iš operos „Laisvasis šaulys“

R. Schumann. Koncertas violončelei a-moll, op. 129

Alexander Kniazev, violončelė, fortepijonas

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Dirigentas Gintaras Rinkevičius

Pasaulinio garso violončelininkas Alexanderis Kniazevas – vienas iškiliausių mūsų laikų klasikinės muzikos atlikėjų, tikra šio žanro legenda. Kritikai šiam atlikėjui negaili pagyrų – menininkas ypač vertinamas už neįtikėtiną muzikalumą, originalią minties raišką ir fenomenalią atlikimo techniką („BBC Music Magazine“), o klausytojus žavi jo nepaprasta charizma, išraiškinga ekspresija bei išskirtinė energija. A. Kniazevas yra du kartus tapęs Tarptautinio P. Čaikovskio konkurso laureatu (1978 m. ir 1990 m.), tris kartus pelnęs prestižinį Vokietijos „Echo Klassik“ prizą, skiriamą už išskirtinius muzikos įrašus. Jis nuolat koncertuoja prestižinėse koncertų salėse su visais žymiausiais pasaulio simfoniniais orkestrais.

Violončelininkas pasaulyje garsus ir savo veikla pedagogikos srityje. 1995–2004 m. A. Kniazevas dėstė Maskvos valstybinėje konservatorijoje, daugybė jo auklėtinių vėliau tapo tarptautinių konkursų laureatais. Dabar violončelės virtuozas organizuoja meistriškumo kursus visame pasaulyje, yra kviečiamas būti Tarptautinių P. Čaikovskio konkursų komisijos nariu.

Talentingasis muzikas turi net du profesionalaus atlikėjo diplomus – violončelininko ir vargonininko, tad šį į vakarą Vilniuje jis pasiruošęs nustebinti net didžiausius muzikos gurmanus. Vilniaus kongresų rūmų scenoje A. Kniazevas gros dviem instrumentais – fortepijonu ir violončele. Pirmojoje koncerto dalyje kartu su maestro Gintaro Rinkevičiaus diriguojamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru A. Kniazevas atliks Ludwigo van Beethoveno (1770–1827) koncertą fortepijonui Nr. 3. Na, o antrojoje dalyje skambės uvertiūra iš Carlo Maria von Weberio (1786–1826) operos „Laisvasis šaulys“ ir Roberto Schumanno (1810–1856) koncertas violončelei a-moll.

KĮ Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro kultūros ir pramogų paslaugų teikimo vartotojams taisyklės http://lvso.lt/lt/veikla/taisykles

KĮ Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pasilieka teisę pristatyti 2 papildomas eiles A ir B bei stovimas vietas. PRISTATOMOMS VIETOMS NUOLAIDOS NETAIKOMOS.

Vilniaus kongresų rūmų virtualus turas - http://lvso.lt/lt/patalpu-nuoma/virtualus-turas. Jo pagalba galite išsirinkti Jums tinkamiausias vietas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook