Šiandien

Renginys įvykoŠokio spektaklis „Prisijaukinti Vienatvę”

Aprašymas

Spektaklio autorė - Eglė Ukanytė

Šokėjai/atlikėjai - Emilija Dūdaitė, Dominyka Markevičiūtė, Viktoras Fedorenko, Kipras Mašidlauskas

Gyva muzika atliekama - Aleksėjus Sapiego (gongai)

Šokio spektaklis ,,Prisijaukinti Vienatvę``. Tai autorės Eglės Ukanytės ir keturių šokio atlikėjų darbas aktualia šiomis dienomis - vienatvės tema. Vienatvė leidžia asmeniui prasiskverbti iki anksčiau jam neprieinamų gelmių ir susidurti su apnuogintu vidiniu gyvenimu. Atrastus aspektus apie vienatvę ir jos prisijaukinimą, atlikėjai judesių ir emocijomis perteikia 40 min. atviros dramaturgijos spektaklyje, pasitelkiant gyvą kompozitorius A. Sapiego kurtą gongų muziką.

Pasak C. E. Moustako ,,Vienatvė yra neatsiejama nuo žmogaus egzistencijos, ji tokia pat reikalinga, kaip kraujas širdžiai. Tai žmogiškojo gyvenimo dimensija, kad ir kokius egzitencinius, sociologinius ar psichologinius pavidalus ji įgautų, kad ir kokią istoriją turėtų - tai gyvenimo realybė. Jos baimė, vengimas ir pastangos išvengti buvimo vienišam patirties visada izoliuos žmogų nuo jo paties egzistencijos, kamuos ir atskirs jį nuo savo galių, neliks vietos saviugdai, kūrybinei raiškai ir jis nepajėgs puoselėti suvokimo, sąmoningumo ir jautrumo.’’

Spektaklis vyks Menų spaustuvės kiemelyje. Vėluojantys į renginį gali būti neįleidžiami. Reikia atvykti su kaukėmis, laikytis atstumų, dezinfekuoti rankas. Norintiems atsigaivinti, Menų spaustuvės viduje veiks kavinė.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook