Renginys įvyko„Žodžio teritoriЯ" muzikinis šiuolaikinės rusų poezijos vakaras

Aprašymas

Gyvo bendravimo pasiilgęs Lietuvos rusų dramos teatras (LRDT) kviečia žiūrovus į birželio 6 d., šeštadienį, 18.30 val. teatro kieme atsiversiančią „Žodžio teritoriЯ" (renginys vyks rusų kalba).

Čia skambės stilinga kontrabosininko Donato Bagursko muzika ir puikių teatro aktorių interpretuojama šiuolaikinė rusų poezija dailininkės Giedrės Brazytės sukurtoje aplinkoje.

Vakaro metu eiles skaitys LRDT aktoriai: Andrius Darela, Jevgenija Gladij, Jevgenija Karpikova, Viačeslavas Lukjanovas, Inga Maškarina, Valentinas Novopolskis, Vladimiras Serovas, Arturas Svorobovičius, Juliana Volodko. Skambės šiuolaikinių rusų poetų Andrejaus Rodionovo, Solos Monovos, Veros Pavlovos, Dmitrijaus Vodenikovo, Danos Sideros, Dmitrijaus Danilovo, Alios Kudriašovos, Fiodoro Svarovskio ir Aleksandro Kabanovo eilėraščiai.

Muzikinį naujausios rusų poezijos vakarą režisuojanti LRDT režisierė Lera Surkova sako, kad teatras ir jo darbuotojai džiaugiasi grįžtančiu tikruoju ryšiu ir galimybe vėl pamatyti gyvus žmones, o ne bendrauti ar kurti internete. „Teatras šiandien yra vienintelė vieta, kurioje žmogus gali išgirsti kitą žmogų, – sako režisierė. – Kai tik Vilniuje buvo sušvelninti karantino reikalavimai, teatre atsirado galimybė iš naujo surinkti žiūrovus, pamatyti gyvus žmones. Bet koks internetinis ryšys – tai vienijimosi imitacija. Žinoma, grįžti prie gyvo bendravimo reikia atsargiai, be minios. Todėl pasirinkome jaukų kavinės formatą, lyg pokalbį virtuvėje – ramų ir mąslų arba su įkarščiu ir patosu. Teatro kiemas – puiki vieta poezijai skaityti. Renginio metu veiks kavinė, mums tai – grįžimo į gyvenimą šventė.“
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook