Šiandien

Renginys įvykoXXV Pažaislio muzikos festivalis BAIGIAMASIS KONCERTAS

Aprašymas

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui paminėti

Amilcare Ponchielli opera LIETUVIAI (koncertinis atlikimas)

LIETUVOS NACIONALINIS SIMFONINIS ORKESTRAS

Meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas

KAUNO VALSTYBINIS CHORAS

Meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis

Solistai:

Aldona JŪRATĖ ŠVEDAITĖ (sopranas, Lietuva-JAV)

Valteris KRISTIAN BENEDIKT (tenoras)

Arnoldo MODESTAS SEDLEVIČIUS (baritonas)

Albano TADAS GIRININKAS (bosas)

Vitoldo ARŪNAS MALIKĖNAS (baritonas)

Dirigentas MODESTAS PITRĖNAS

Paskutiniuoju XXV Pažaislio muzikos festivalio akcentu, skirtu Atkurtos Lietuvos 30-mečiui paminėti, taps italų kompozitoriaus Amilcare Ponchielli opera „Lietuviai“. Sulaukusi sėkmės per premjerą Milano teatre „La Scala“ 1874 metais, vėliau ji buvo atlikta įvairiuose kituose Italijos miestuose, netgi Buenos Airėse ir Čikagoje.

Kodėl Giuseppe’s Verdi amžininkas ir Giacomo Puccini mokytojas A. Ponchielli sukūrė operą, pavadintą „Lietuviai“? Tai vis Adomo Mickevičiaus, kurio poema „Konradas Valenrodas“ pateko į rankas vienam iš „Riccordi“ leidyklos libretistų, nuopelnas. Įtikintas poemos grožiu ir tinkamumu operos libretui, garbusis Casa Riccordi pavedė libretą parašyti Antonio Ghislanzoni (žinomam kaip G. Verdi op. „Aidos“ libretistui), o muziką A. Ponchielli. XIX a. italų operos kūrėjas išaukštino lietuvių tautą kaip drąsią ir didingą, kuriai tėvynės laisvė brangesnė už gyvybę.

Tikime, kad ekspresyvi bei melodinga operos muzikos tėkmė atsiskleis visomis spalvomis atliekama išskirtinių atlikėjų soprano Jūratės Švedaitės, tenoro Kristian Benedikt bei kitų solistų, Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro ir Kauno valstybinio choro, diriguojant maestro Modestui Pitrėnui.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook