Šiandien

Renginys įvykoGintaras Grajauskas TINKLAS

Aprašymas

Premjera 2020 07 10

Pjesės autorius Gintaras Grajauskas

Režisierė Agnija Leonova

Scenografė ir kostiumų dailininkė Irina Komissarova

Kompozitorius Jonas Jurkūnas

Choreografės: Agnija Šeiko, Inga Kuznecova

Vaizdo menininkas Artis Dzērve

Šviesų dailininkas Julius Kuršis

Režisierės asistentė Jurgita Rudėnaitė

Režisierės padėjėjas Vaidas Jočys

Vaidmenys:

Vyras – Jonas Baranauskas

Žmona – Toma Gailiutė

Angelas – Mikalojus Urbonas / Marius Povilas Elijas Martynenko

Bičiukas – Karolis Maiskis

Kuratorius – Linas Lukošius

Pirmoji EI – Renata Idzelytė

Antroji EI – Eglė Barauskaitė

Pirmasis EI – Jonas Viršilas

Trolis – Arnoldas Eisimantas

Chirurgas – Rimantas Pelakauskas

Brolis – Liudas Vyšniauskas

Duktė – Justina Vanžodytė

Politikas – Vaidas Jočys

Čyteris – Donatas Švirėnas

Kortana – Karolina Kontenytė

Pjesė „Tinklas“ parašyta prieš keletą metų. Tačiau dabar, kai pandemijos metu didelė žmonijos dalis buvo uždaryta saviizoliacijai ir žmonių gyvenimas persikėlė į virtualybę, ji tapo neįtikėtinai aktuali. Netolima ateitis, apie kurią kalbama pjesėje, atėjo greičiau, negu galėjome įsivaizduoti.

„Tinklas“ – tai šiuolaikinio Jobo istorija. Apie žmogų, netekusį viso gyvenimo. Ir jis to net nepastebėjo, nes aplinkui egzistuoja virtualus pasaulis, kuriame yra viskas, ko tik galima užsigeisti. Nors tai tik iliuzija, bet labai patraukli ir įtikinama. Su 3D vaizdu bei high-end garsu. Technologijos tapo ir žmogaus gelbėtoju, ir kalėjimu. Ir tas žmogus būna sau toje tobuloje kosminėje tuštumoje. Ir įsivaizduoja, kad viskas tebėra, kad niekas nedingo.

„Tinkle“ uždarytas ne tik pjesės pagrindinis herojus, bet ir visi žmonės. Palaipsniui jis vis labiau tolsta nuo tikrojo gyvenimo. Kiekvienas bendravimas veda prie dar aiškesnio suvokimo, jog jis nebesupranta esminių dalykų – apie save ir artimuosius. Jo egzistencija užlieta bereikšmės informacijos srautu. Jis nori išsiveržti iš šio beprasmybės sūkurio. Galiausiai suteikiama galimybė susitikti akis į akį su savo priklausomybe.

„Tinklas“ – tai spektaklis apie žmogaus psichologinę, emocinę ir dvasinę savijautą technologizacijos laikotarpiu, aktualus kiekvienam šiuolaikiniam žiūrovui. Šiandien pjesės ir spektaklio idėjos nuskamba, iš tiesų, kiek pranašiškai.

Agnija Leonova – jauna ir perspektyvi režisierė, dirbusi kartu su dramaturgu M. Vildžiumi kuriant spektaklį „Sapiens“ Juozo Miltinio dramos teatre; Oskaro Koršunovo teatre kartu su kūrybine komanda kūrė scenarijus spektakliams „Y karta“ ir „Y: Alisa“ (pastarasis nominuotas dviem „Auksiniams scenos kryžiams“, viena iš nominacijų buvo už kolektyvinį scenarijaus rašymą); kartu su dramaturgu V. Labanausku rašė scenarijų gatvės spektakliui „Ar aš Don Kichotas?“; dirbo režisieriaus asistente, statant O. Koršunovo spektaklius „Katedra“, „Žuvėdra“ ir „Rusiškas romanas“; 2013–2019 m. dirbo režisieriaus asistente ir aktore „Suzuki Company of Toga“ Japonijoje.

Dėmėsio! Dėl neįprastos scenografijos žiūrovai yra sodinami tik balkone. Žiūrovų skaičius ribotas.

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook