Šiandien

Renginys įvykoKLASIKOS PROVOKACIJOS | Vasaros koncertų ciklas

Aprašymas

Vasaros ciklą pradės intriguojančios „Klasikos provokacijos“ – klasikinės ir džiazo muzikos lydinys. Jame savo aistra atliekamai muzikai publiką žavės Klaipėdos kamerinis orkestras ir nuostabieji koncerto solistai.

„Mane visada traukė klasikinė muzika ir tai, kad mes galime pasimėgauti šia garsų jūra, suteikiančia didžiulį malonumą, ir yra tas ypatingas jausmas tarp to, kas užrašyta natomis, ir nenuspėjamo improvizacinio momento“, – yra sakęs pripažintas džiazo meistras saksofonininkas Petras Vyšniauskas. Jo scenos partnerė šioje programoje Aleksandra Žvirblytė, anot P. Vyšniausko, „yra puiki klasikos atlikėja, bet kas reta tarp „klasikų“, dar ir drąsiai improvizuojanti pianistė“. Klaipėdos kamerinis orkestras, vedamas Mindaugo Bačkaus, taip pat yra atviras įvairioms meninėms provokacijoms.

Klasikiniai kūriniai gana dažni improvizuojančių džiazo muzikantų repertuare. Tačiau vienų kompozitorių temomis improvizuoti lengva, kitų – sudėtinga ar net neįmanoma. Šįkart atlikėjai provokuos klausytojus naujai išgirsti Johanno Sebastiano Bacho, Wolfgango Amadeuso Mozarto, Edvardo Griego, Philipo Glasso, Michaelio Nymano ir kitų autorių kūrinius, pagardintus džiazo improvizacijomis.
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook