Šiandien

Renginys įvykoKristupo festivalis: SU GIMTADIENIU, LUDWIG!

Aprašymas

Laikantis dabartinių saugumo reikalavimų, sėdimos vietos išdėstytos po dvi ir po vieną su reikiamais tarpais tarp žiūrovų. Todėl rekomenduojame:

- jei planuojate koncerte lankytis ne vienas/-a, vienu pirkimu įsigykite iš karto 2 bilietus;

- jei planuojate lankytis vienas/-a, rinktinės vietą vienos vietos sektoriuje.

Jei pirksite vieną vietą dviejų vietų sektoriuje, šalia jūsų gali sėdėti jums nepažįstamas asmuo, neišlaikant saugaus atstumo.

Skiriama L. van Beethoveno 250-osioms gimimo metinėms

Nuo Bonos iki Bombėjaus, nuo Vienos iki Kanberos - šiemet visas pasaulis švenčia Ludwigo van Beethoveno 250-ąjį gimtadienį ir iki šiol mėgaujasi nemirtingu jo kūrinių grožiu. Ko gero, kiekvienas paniūnuotume „Likimo” simfonijos leitmotyvą ar IX-osios simfonijos finalą, tačiau pats kompozitorius kaip vieną geriausių savo kūrinių įvardijo VII-ąją simfoniją. Būtent ją koncerte ir atliks Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus. Beje, vieną kūrinio dalį (Allegretto) tikrai esate girdėję: ji skamba daugiau kaip 40 apdovanojimų (tarp kurių - 4 Oskarai) pelniusiame kino filme Karaliaus kalba. Antroje koncerto dalyje savo balsų grožiu bei darna žavės įspūdinga sceninė pora - Jūratė Švedaitė (sopranas) ir Kristian Benedikt (tenoras). Nusiteikite šventiniam vakarui su nepaprastais muzikiniais fejerverkais! Programoje L. van Beethoven ir kt.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=W9UktXrui oM6Zw (ištrauka iš filmo „Karaliaus kalba”. Joje skamba L. van Beethoveno VII-osios simfonijos II dalis)

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook