Šiandien

Renginys įvyko“Lengva pažintis“

Aprašymas

Valentin Krasnogorov

„LENGVA PAŽINTIS“

Dviejų veiksmų komiška drama

Vertė ir režisavo Alvydas Vizgirda

Kompozitorius Edvinas Vasiljevas

Kostiumai Ainos Zinčiukaitės

Vaidina Lina Rastokaitė ir Aurimas Pintulis

Vyrų ir moterų santykiuose egzistuoja kai kurie stereotipai. Jie sunkiai paaiškinami protu. Kodėl vyras gali meilintis moteriai ir jos siekti, o moteriai toks elgesys yra nepadorus? Kodėl turintį dešimtis moterų vyrą blogiausiu atveju švelniai pavadins „bobišiumi“, o moterį su tokiu pat sąrašu – paleistuve? Ar monogamija neprieštarauja biologinei vyro prigimčiai? Ar biologinė žmogaus esmė neprieštarauja jį apraizgiusioms socialinėms elgesio normoms?...

Šitokie ir panašūs pasvarstymai pasitarnavo „Lengvos pažinties“ atsiradimui.

Tai juokinga ir kartu liūdna istorija apie tai, kaip ... Vyras ir moteris susitinka tuščiame viešbučio restorane. Bet pažinties iniciatorė šįkart yra moteris. Kas ji ir ko nori iš nepažįstamo žmogaus? Šių personažų žodinė dvikova atspindi jų abipusį potraukį ir priešiškumą, jų vienišumą ir norą tai įveikti, meilės troškimą ir baimę.

Valentinas Krasnogorovas (Valentin Fainburg) – rusų dramaturgas ir rašytojas, Izraelio politinis veikėjas (g. 1934 m.). Dramaturgija susidomėjo nuo 1969 m. Jo pjesės „Nuotakos kambarys“, „Kažkas turi išeiti“, „Riteriškos aistros“, „Neištikimybės malonumai“, „Meilė iki sąmonės netekimo“, „Kiekvienas turi savo žvaigždę“, „Šiandien arba niekada“, „Pasimylėkime!“, „Trečiadienio pasimatymai“, „Jo Don Žuano sąrašas “ ir kitos, statytos daugiau nei 300 Rusijos ir užsienio šalių teatrų, sulaukė gerų kritikos atsiliepimų ir žiūrovų dėmesio. Spektaklius pagal V. Krasnogorovo kūrybą režisavo tokie garsūs režisieriai kaip Georgijus Tovstonogovas, Levas Dodinas, Romanas Viktiukas, Vladimiras Andrejevas. Krasnogorovas taip pat žinomas kaip prozininkas ir publicistas, daugelio knygų, apsakymų, pasakojimų ir esė autorius.

Premjera 2020 m. liepos 18 d.

Spektaklio trukmė – 1 val. 45 min. (viena pertrauka)

Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook