Šiandien

Renginys įvykoAMŽINAS LAIKAS | Klaipėdos choras AUKURAS, kamerinis choras AIDIJA

Aprašymas

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Permainų muzika“: atsiverkime pokyčiams ir naujiems įspūdžiams!


„Amžinas laikas“
Klaipėdos choras „Aukuras“
Meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas
Kamerinis choras „Aidija“
Meno vadovas ir dirigentas Romualdas Gražinis
Sigutė Gražinienė (fortepijonas), Beata Ignatavičiūtė (sopranas), Konrad Levicki (smuikas)
Programa: Wolfram Buchenberg, Mieczysław Weinberg, Ola Gjeilo, Thomas Jennefelt, Paveł Łukaszewski, Pēteris Plakidis, Ēriks Ešenvalds, Arvo Pärt, Mikalojuas Konstantinas Čiurlionis, Vaclovas Augustinas, Algirdas Martinaitis, Feliksas Bajoras, Romualdas Gražinis, Ieva Parnarauskaitė



Šiuolaikinės muzikos festivalis „Permainų muzika“ kiekvieną rudenį veržliai ir energingai pristato įdomiausią dabarties autorių kūrybą, skatina įsiklausyti į nuolat kintantį ir atsinaujinantį garsų pasaulį. Gyvybinga jų tėkmė inspiruoja keisti mus supančią aplinką ir keistis patiems.

Kviečiame pasižymėti savo kalendoriuje šiemetinio festivalio datą – rugsėjo 17 – spalio 7 d. – ir susipažinti su jo programa.

Kas yra laikas? Mokslininkai bando jį išreikšti formulėmis ir pagrįsti fizikos dėsniais. Filosofai ginčijasi dėl jo prigimties ir reikšmės žmogaus egzistencijai. Kasdieniame gyvenime jis yra būtina ir neišvengiama sąlyga, žmogiškosios būties pagrindas, tačiau apie laiko esmę retai susimąstome.

Programoje „Amžinas laikas“ savo menines idėjas ir pajėgas sujungs vilniečių ir klaipėdiečių kameriniai chorai „Aidija“ ir „Aukuras“. Romualdo Gražinio ir Alfonso Vildžiūno vadovaujami kolektyvai muzikuos kartu ir atskirai.

Pernai 30 metų veiklos sukaktį paminėjusi „Aidija“ ypač rūpinasi šiuolaikinės lietuvių muzikos sklaida. Jaunatviškas ir skambus kolektyvas su dideliu pasisekimu koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. „Aukuras“ po trejeto metų dar tik pasitiks analogišką jubiliejų, nors choristų balsai jau skambėjo beveik visuose pasaulio žemynuose.

Ar laikas buvo amžinai, ar turėjo pradžią? Ar laikas bus amžinai, ar kažkada pasibaigs?.. Kartu su „Aidija“ ir „Aukuru“ sklaidysime Baltijos regiono šalyse gyvenančių šiuolaikinių kūrėjų muzikos puslapius, įsiklausydami į sąskambių grožį, teksto prasmę, stabtelėdami pasigrožėti atlikimo niuansais. Tai bus gerai ir prasmingai praleistas laikas, kurį galime pasidovanoti sau paskutinį rugsėjo savaitgalį.


Informacija koncertų klausytojams:
Į koncertus draudžiama eiti, jei turite ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų (čiaudėjate, kosėjate), kitų užkrečiamųjų ligų požymių, karščiuojate (tokiais laikomi turintys 37,3 laipsnių temperatūros). Asmenys, turintys išvardintus simptomus, į renginį nebus įleidžiami ir pinigai už bilietus nebus grąžinami.
Renginiuose būtina dėvėti apsaugos priemones – veido kaukes ar respiratorius (išskyrus mažamečius vaikus).

Temperatūra klausytojams bus matuojama prie bilietų kontrolės.

Festivalio renginiams parduodami bilietai su nežymėtomis vietomis sėdėti. Renginio metu tarp klausytojų bus išlaikyti visi būtini saugumo reikalavimai. Atvykus į koncertą, maloniai Jus palydėsime iki Jūsų vietos. Šeimos nariai turės galimybę sėdėti greta.

Ikimokyklinio amžiaus vaikai į vakarinius koncertus neįleidžiami (išskyrus edukacines programas vaikams).
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook