Šiandien

Renginys įvykoTEN BUVO DRUGELIS? | Matthias Kuhn Šveicarija, Mindaugas Bačkus, KKO

Aprašymas

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Permainų muzika“:
atsiverkime pokyčiams ir naujiems įspūdžiams!



„Ten buvo drugelis?“
Klaipėdos kamerinis orkestras
Meno vadovas ir solistas Mindaugas Bačkus (violončelė)
Dirigentas Matthias Kuhn (Šveicarija)
Programa: Frank Martin, Iannis Xenakis, Ramūnas Motiekaitis (premjera), Onutė Narbutaitė



Šiuolaikinės muzikos festivalis „Permainų muzika“ kiekvieną rudenį veržliai ir energingai pristato įdomiausią dabarties autorių kūrybą, skatina įsiklausyti į nuolat kintantį ir atsinaujinantį garsų pasaulį. Gyvybinga jų tėkmė inspiruoja keisti mus supančią aplinką ir keistis patiems.

Kviečiame pasižymėti savo kalendoriuje šiemetinio festivalio datą – rugsėjo 17 – spalio 7 d. – ir susipažinti su jo programa.

„Lietuvių kompozitorės Onutės Narbutaitės muzika yra absoliučiai užburianti“, – teigia François Hudry. Kompozitorės kūrinyje “Was There a Butterfly?” / „Ten buvo drugelis?“, pasak kritiko, „yra ostinatinis gaudesys, kupinas spalvos ir paslapties“. Šis kūrinys 2017 m. tapo radijo įrašų konkurso „Tarptautinė kompozitorių tribūna“ prizininku. Per metus jį transliavo 23 pasaulio radijo stotys.

Metaforiškas O. Narbutaitės kūrinio pavadinimas nusileido ant Klaipėdos kamerinio orkestro programos viršelio. Joje rasime ir daugiau intriguojančios muzikos autorių pavardžių – tai garsus graikų kompozitorius ir architektas Iannis Xenakis bei mūsuose mažai girdėtas šveicarų kūrėjas Trankas Martinas. Intriguoja ir būsima Ramūno Motiekaičio naujo kūrinio violončelei ir styginiams premjera, kuriama specialiai festivaliui. Jos solo partiją grieš orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus, savo talentu ir entuziazmu įkvėpęs ir įgarsinęs jau nemažai šiuolaikinės muzikos partitūrų.

Kūrybiniame procese esantis, rytietišku minimalizmu dvelkiančią estetiką išpažįstantis R. Motiekaitis prasitarė, kad jį „persekiojanti vizija – styginiai instrumentai padėti ant žemės, ant jų lyja ir sninga“.

Programą „Ten buvo drugelis?“ diriguos šveicarų dirigentas Matthias Kuhnas, pasak jų dienraščio, „leidžiantis muzikai kvėpuoti“. Aktyvi šio muziko kūrybinė veikla apima ne tik dirigento, bet dar violončelininko ir pedagogo amplua. Jis daug koncertuoja Šveicarijoje ir užsienio šalyse, dėsto Berno aukštojoje menų mokykloje.

Tai bus antrasis dirigento M. Kuhno ir Klaipėdos kamerinio orkestro susitikimas KKS scenoje (pirmasis įvyko 2015 m.).


Informacija koncertų klausytojams:
Į koncertus draudžiama eiti, jei turite ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų (čiaudėjate, kosėjate), kitų užkrečiamųjų ligų požymių, karščiuojate (tokiais laikomi turintys 37,3 laipsnių temperatūros). Asmenys, turintys išvardintus simptomus, į renginį nebus įleidžiami ir pinigai už bilietus nebus grąžinami.
Renginiuose būtina dėvėti apsaugos priemones – veido kaukes ar respiratorius (išskyrus mažamečius vaikus).

Temperatūra klausytojams bus matuojama prie bilietų kontrolės.

Festivalio renginiams parduodami bilietai su nežymėtomis vietomis sėdėti. Renginio metu tarp klausytojų bus išlaikyti visi būtini saugumo reikalavimai. Atvykus į koncertą, maloniai Jus palydėsime iki Jūsų vietos. Šeimos nariai turės galimybę sėdėti greta.

Ikimokyklinio amžiaus vaikai į vakarinius koncertus neįleidžiami (išskyrus edukacines programas vaikams).
Skaityti daugiau

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook